Kuo: Predviđam rast isporuka iPhonea u prvom kvartalu iduće godine

Ming-Chi Kuo predviđa rast isporuka Appleovih iPhonea početkom 2020. godine ponajviše zbog rasta potražnje za početnim iPhone 11 modelom, ali i najavljenom obnovljenom inačicom iPhone 8 modela

Matija Pavlić utorak, 8. listopada 2019. u 07:00

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo predviđa rast isporuka Appleovih iPhonea tijekom prvog kvartala iduće godine. Generator rasta bit će povećana potražnja za novim osnovnim iPhone 11 modelom.

Uz njega generator rasta bi trebao biti novi Appleov "entry level" iPhone (iPhone SE2) odnosno osvježena inačica iPhone 8 modela s Apple A13 Bionic čipom iz iPhone 11 modela, 3 GB RAM-a te novom kamerom (izgledom će biti identičan starom iPhone 8 modelu).

Sve navedeno trebalo bi rezultirati povećanjem isporuka iPhonea od 10% na godišnjoj razini u prvom kvartalu 2020. godine.

Što se tiče 2019. godine Kuo navodi kako će se iPhone 11 do kraja godine isporučiti u količinama koje se kreću između 37 i 40 milijuna primjeraka, što je više u odnosu na 25 milijuna isporučenih primjeraka iPhone XR modela u istom razdoblju prošle godine.

Što se tiče iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max modela spominje se brojka od oko 40 milijuna isporučenih primjeraka što je manje u odnosu na 43 milijuna isporučenih primjeraka iPhone XS i iPhone XS Max modela u istom razdoblju prošle godine (manji broj zbog početne odgode u isporukama iPhone 11 Pro modela od dva do tri tjedna).