Lenovo Legion gamerski smartphone s 144 Hz zaslonom, Snapdragonom 865 i skočnom kamerom

Legion pametni telefon tvrtke Lenovo imat će skočnu selfie kameru, Snapdragon 865 SoC, zaslon od 144 Hz, dva Type-C priključka te bateriju s brzim punjenjem od 90 W

Matija Pavlić srijeda, 6. svibnja 2020. u 07:00

Već neko vrijeme stižu informacije o novom Legion gamerskom pametnom telefonu tvrtke Lenovo. Sada posredstvom internetske stranice XDA Developers stižu isječci iz promotivnog videa na kojem je upravo taj pametni telefon.

Oni otkrivaju kako se radi o telefonu koji će se isticati svojim jedinstvenim dizajnom, dvije stražnje kamere nalaze se gotovo u sredini jedna pokraj druge s time da se jedna nalazi lijevo a druga desno (vidljivo na priloženim fotografijama).

Dvostruki LED flash nalazi se pak točno u sredini kod Legion loga. Selfie kamera pak iskače po potrebi sa strane kućišta (mjesto gdje kamera izlazi iz kućišta označeno je Legion logom). Neobičan raspored kamera rezultat je odluke da se ovaj telefon upotrebljava odnosno drži pretežito u vodoravnom položaju s obzirom da se radi o gamerskom telefonu.

Legion telefon ističe se i po tome što će imati dva USB Type-C priključka, jedan je smješten sa strane kućišta kako bi se uređaj mogao puniti bez prekida gaming seansi. Vrijedi istaknuti brzo punjenje od 90 W za bateriju od 5000 mAh, s time da brzo punjenje od 90 W vrijedi samo za donji USB Type-C priključak ne za oba.

Što se tiče ostalih značajki tu je Full HD+ zaslon s osvježavanjem od 144 Hz, Qualcommov Snapdragon 865 čip, LPDDR5 RAM, UFS 3.0 interna memorija i stereo zvučnici.

Glavna stražnja kamera bazira se na 64-megapikselnom senzoru, a sekundarna kamera je 16-megapikselna širokokutna kamera. Selfie kamera bazira se na 20-megapikselnom senzoru. Operativni sustav će biti Android 10 s Lenovo ZUI 12 sučeljem.