Lenovo Z6 Pro - četiri kamere i dobar rezultat na AnTuTuu

Za koji dan bit će predstavljen mobitel Z6 Pro, ovogodišnji flagship tvrtke Lenovo koji će se po uzoru na ostale flagship modele također temeljiti na Snapdragonu 855 i imati veći broj kamera

Stjepan Bilić petak, 19. travnja 2019. u 06:00

Lenovo će za koji dan predstaviti novi mobitel – Z6 Pro. Riječ je o tvrtkinom ovogodišnjem flagshipu koji će se po uzoru na flagshipe drugih proizvođača također temeljiti na Snapdragonu 855, podržavati 5G mreže i imati veći broj kamera.

Kako je vidljivo na služenom teaseru kojeg su objavili na društvenoj mreži Weibo – Z6 Pro sa stražnje strane kućišta imat će ukupno četiri kamere od kojih će jedna biti posebno izdvojena. Glavna kamera imat će u zadnje vrijeme vrlo polarnu rezoluciju – 48 MP.

Glasine kažu kako će Z6 Pro moći snimati fotografije razlučivosti od 100 MP. No, o tome ćemo sa sigurnošću više znati kada Lenovo i službeno predstavi mobitel. Kako se bliži dan predstavljanja, a koji je najavljen za 23. travnja tako se polako na Internetu pojavljuje i sve više informacija, ali i fotografija.

U prilogu možete vidjeti jednu „živu“ fotografiju koja prikazuje stražnji panel mobitela. Uz naziv proizvođača (Lenovo) vide se malo prije spomenute četiri kamere, natpis Hyper Video i razlučivost od 48 MP, postojanje AI značajki te bljeskalica Kako na stražnjoj strani nema skenera otisaka prstiju, a s prednje strane se očekuje veliki zaslon, za pretpostaviti je kako će Z6 Pro imati skener otisaka prostiju ugrađen u zaslon.

Osim teasera Lenovo je na Weibu objavio i rezultat iz benchmark testa AnTuTu koji je uređaju oznake L78051 dodijelio 403.077 bodova, što je svojevrstan dokaz kako će Z6 Pro bez problema stati rame uz rame s drugim ovogodišnjim flagshipima.