AnTuTu izdao benchmark aplikaciju za električne automobile

Uz samu najavu aplikacije, AnTuTu je objavio i rezultate nekih vozila koje su testirali tijekom prošlog mjeseca. Na prvom mjestu je Zeekr 007, a slijede ga Xpeng X9 i Mercedes EQE

Matej Markovinović srijeda, 5. lipnja 2024. u 21:00
Mercedes EQE unutrašnjost.
Mercedes EQE unutrašnjost.

AnTuTu je izdao benchmark aplikaciju za električne automobile pomoću koje korisnici mogu objektivnije nego do sada procijeniti performanse infotainment sustava vozila testiranjem čipseta, RAM-a i pohrane. Dakle, baš kao što je slučaj s testiranjem performansi mobitela.

Uz samu najavu aplikacije, AnTuTu je objavio i rezultate nekih vozila koje su testirali tijekom prošlog mjeseca. Prva tri mjesta zauzimaju Zeekr 007, Xpeng X9 i Mercedes EQE. Na listi su se našla i druga poznata električna vozila, uključujući modele kao što su Nio ET7 na 12. mjestu, Polestar 2 koji zauzima 14. mjesto i Audi Q4 e-tron na 17. mjestu.

U ovom trenutku nije poznato hoće li AnTuTu benchmark za automobile zaživjeti među auto-moto recenzentima, kao ni dodatne informacije poput globalne dostupnosti, niti kako se točno mjere performanse i koji su OS-ovi podržani.