LG sprema svoj entry-level preklopni Android smartphone

Prema Rolandu Quandtu, LG sprema svoj entry-level preklopni Android pametni telefon zasad poznat samo po kodnom imenu LG Folder, a njegova prodaja je planirana i na europskom tržištu

Matija Pavlić nedjelja, 18. ožujka 2018. u 01:58

Prema pisanju Rolanda Quandta, tvrtka LG sprema vlastiti preklopni Android pametni telefon s oznakom LM-Y110, poznat još i pod kodnim imenom LG Folder.

Za razliku od Samsungova high-end preklopnog modela W2018, LG Folder je entry-level preklopni pametni telefon koji se bazira na MediaTekovom čipu na taktu od 1,1 GHz, na 1 GB RAM-a, na 8 GB interne memorije, na 5-megapikselnoj kameri i bateriji od 1470 mAh.

Tu je i 3-inčni zaslon s rezolucijom od 360 x 240 piksela (koji vjerojatno nije na dodir), fizička tipkovnica (ABC tipkovnica) te sada već stari operativni sustav Android 6.0.1 Marshmallow.

Dakle, riječ je o bazičnom mobilnom uređaju zamišljenim kao proširenju takozvane feature phone kategorije mobilnih uređaja na koji se mogu instalirati određene manje zahtjevne Android aplikacije.

Valjda spomenuti i posebnu tipku za uključivanje i isključivanje FM radija te prodaju uređaja i na europskom tržištu, nakon inicijalnog predstavljanja na domaćem južnokorejskom tržištu.