Meizu Note 9 na TENAA-inim stranicama

Meizu bi uskoro trebao predstaviti vlastiti Note 9 – tako barem tvrdi TENAA koja je na svojim internetskim stranicama otkrila njegove specifikacije

Stjepan Bilić nedjelja, 3. veljače 2019. u 23:53

Kineska regulatorna agencija TENAA na svojim je internetskim stranicama izlistala novi mobitel tvrtke Meizu. Točnije riječ je o modelu oznake M923Q koji bi po dolasku na tržište trebao nositi naziv Meizu Note 9.

Shodno nazivu jasno je na koje korisnike Meizu cilja – one kojima se sviđa Samsungov Note9, ali im je isti istovremeno preskup. TENAA na svojim stranicama navodi kako će M9 Note imati zaslon dijagonale 6,2“ i razlučivosti 2.244 x 1.080 točaka. Prema dosadašnjim informacijama zaslon bi trebao imati maleni urez u obliku kapljice te omjer stranica od 19.5:9.

Što se radne i podatkovne memorije tiče, Meizu Note 9 imat će 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Temeljit će se na još uvijek nepoznatom osmojezgrenom SoC-u brzine 2,0 GHz (Snapdragon 6150?). Kad su kamere u pitanju Meizu se odlučio za konfiguraciju s tri kamere od čega se dvije nalaze sa stražnje strane, a jedna s prednje strane kućišta. TENAA navodi kako razlučivost stražnjih kamera iznosi 48 MP i 5 MP dok je razlučivost prednje kamere 20 MP.

Softversku stranu uređaja činit će trenutno najnovija inačica Androida – 9.0 Pie. Kapacitet baterije je 3.900 mAh što bi trebalo biti dovoljno za proći kroz dan bez nadopunjavanja. Od boja kupci će na raspolaganju biti ukupno tri boje kućišta – Dark Ochre, Silver Ochre i Starry Blue.

Dimenzije uređaja su 153,11 x 74,34 x 8,65 milimetara, a težina 167,7 grama. Detaljnije specifikacije bit će poznate po službenom predstavljanju uređaja.