Motorola 22. travnja predstavlja svoj Edge+ flagship smartphone

Motorola je najavila kako će 22. travnja u virtualnom obliku predstaviti svoj Edge+ flagship smarthone sa Snapdragon 865 SoC-om i 108-megapikselnom glavnom kamerom

Matija Pavlić ponedjeljak, 13. travnja 2020. u 21:28

Motorola je na svome službenom Twitter profilu objavila kako će 22. travnja premijerno predstaviti svoj idući flagship pametni telefon Edge+ i to na virtualnom događanju što je bilo i za očekivati s obzirom na aktualnu epidemiju.

Prema izvornom planu, Edge+ je trebao imati premijeru na otkazanom Mobile World Congressu koji se trebao održati u veljači.

Motorola se u posljednje vrijeme uglavnom orijentirala na srednju klasu pametnih telefona dok će Edge serija (osim Edge+ modela trebao bi biti predstavljen i osnovni Edge model) možda biti iznimka od tog pravila, barem što se tiče Edge+ modela.

Prema informacijama koje iznosi XDA Developers Edge+ će sadržavati Qualcommov Snapdragon 865 čip, 8 odnosno 12 GB RAM-a te bateriju s kapacitetom od 5000 mAh.

Sa stražnje strane bit će dostupna 108-megapikselna glavna kamera, 16-megapikselna ultraširoka kamera i 8-megapikselna telephoto kamera. Selfie kamera se nalazi u rupi u zaslonu, a dostupan je i 3,5-milimetarski priključak za slušalice.

Što se tiče drugog spominjanog Edge modela riječ je o telefonu s nešto slabijim hardverskim značajkama te s 64-megapikselnim glavnim senzorom kamere.