Motorola radi na Android One mobitelu

Čini se kako Android One mobiteli postaju sve popularniji – nakon Xiaomija jedan takav uređaj će u dogledno vrijeme predstaviti i Motorola

Stjepan Bilić nedjelja, 10. rujna 2017. u 15:05

Google je prve mobitele iz Android One projekta predstavio još krajem 2014. godine na indijskom tržištu. Projekt koji je započeo s poprilično slabašnim modelima (480p zasloni, 1 GB RAM-a…) s vremenom se proširio i na područje Europe (svibanj 2015.) što je rezultiralo i snažnijim modelima mobitela (720p zasloni, 2 GB RAM-a...).

Do kuda je Googleov projekt dogurao najbolje se vidi iz najnovijeg člana Android One obitelji, Xiaomijevog Mi A1 modela. Podsjetimo riječ je o mobitelu koji je opremljen s 5,5-inčnim FHD zaslonom, Snapdragonom 625 te s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Dodatni plus su mu i tri kamere – dvije sa stražnje (12 MP) te jedna s prednje strane (5 MP) kućišta.

No, čini se kako će ubuduće ovakvih mobitela biti sve više. Evan Blass je uspio doznati kako i Motorola priprema jedan takav model. Blass za sada nije uspio doznati nikakve informacije o hardveru, ali se dokopao službenog rendera koji nam otkiva pokoji podatak o budućem Motorlinom mobitelu.

Za početak, ovaj Android One model neodoljivo podsjeća na Moto X4 kojeg je Motorola predstavila na nedavnom IFA 2017 sajmu, a o čijim vas je specifikacijama detaljno izvijestio kolega Petric. Kakv god se hardver nalazi unutar kućišta jedno je sigurno - bit će dovoljno snažan kako bi mogao balansirati s dvije kamere koje će se naći sa stražnje strane kućišta.