Na Kickstarteru se pojavio Android smartphone s fizičkom QWERTY tipkovnicom

Titan je novi smartphone s QWERTY fizičkom tipkovnicom koja podržava touch kontrole i drugim značajkama u sklopu nove crowdfunding kampanje na Kickstarteru

Matija Pavlić četvrtak, 1. kolovoza 2019. u 07:00

Za korisnike koji su u potrazi za modernijim Android pametnim telefonima s QWERTY tipkovnicom po uzoru na BlackBerryjeve uređaja na popularnoj crowdfunding platformi Kickstarter pojavio se novi uređaj.

Riječ je o pametnom telefonu pod imenom Titan kojeg je tamo predstavila tvrtka Unihertz. Uređaj krasi fizička QWERTY tipkovnica s touch gestama za brzo pokretanje aplikacija i izvođenja određenih funkcija na samom uređaju (na primjer brza navigacija internetskim stranicama) uz dodatak pozadinskog osvjetljenja za lakše tipkanje u mraku.

Titan ima i 4,5-inčni zaslon na dodir s rezolucijom od 1.440 x 1.440 piksela i Gorilla Glass zaštitom, nespecificirani osmojezgreni procesor na taktu od 2 GHz, 6 GB RAM-a, 128 GB interne memorije proširive microSD karticama, bateriju od 6000 mAh (podržano je i bežično punjenje) te operativni sustav Android 9.0 Pie.

Postoji podrška za 4G LTE mreže, Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.1, NFC, ugrađen je USB Type-C priključak, senzor otisaka prstiju (unutar QWERTY tipkovnice), postoji mogućnost prepoznavanja lica, a tu je i IP67 certifikat otpornosti na utjecaje vode i prašine.

Korisnici zasebno mogu kupiti i posebni UCable kabel za punjenje koji sadrži mali zaslon na kojem se tijekom punjenja ispisuju korisne informacije kao što je voltaža, postotak napunjenosti baterije te čak i notifikacije o pristiglim porukama i telefonskim pozivima.

U osnovi riječ je o uređaju zamišljenom za korisnike koji su stalno u pokretu te se reklamira kao uređaj otporan na udarce, prašinu i vodu s izdržljivom baterijom. Titan se može nabaviti po promotivnoj cijeni od 214 eura u odnosu na punu cijenu od 322 eura, za neke zemlje postoji besplatna poštarina no ne i za našu zemlju.

Isporuke kreću u prosincu, a više informacija o ovom mobilnom uređaju moguće je saznati putem službene stranice na Kickstarteru.