Nokia 7.2 s 6 GB RAM-a i Android Pie OS-om priprema se za IFA sajam u Berlinu

HMD Global će po prvi put sudjelovati na IFA sajmu gdje bi trebao predstaviti pametni telefon Nokia 7.2 koji se sada pojavio na internetskoj stranici Geekbench

Matija Pavlić subota, 10. kolovoza 2019. u 07:00

Iz Finske stiže vijest kako će tvrtka HMD Global po prvi puta sudjelovati na IFA sajmu u Berlinu te će u sklopu tog sajma organizirati posebno događanje koje zakazano za 5. rujna.

Očekuje se da bi na tom događanju tvrtka HMD Global mogla i službeno predstaviti svoje nove pametne telefone Nokia 6.2 i Nokia 7.2. Upravo se ovaj potonji model pojavio na internetskoj stranici Geekbench s određenim značajkama.

Na Geekbenchu se u svezi s Nokia 7.2 modela navodi osmojezgreni čip na taktu od 1,84 GHz (vjerojatno Snapdragon 710), 6 GB RAM-a te operativni sustav Android 9.0 Pie. Na testovima Nokia 7.2 postiže 1604 bodova u single-core testiranjima i 5821 bodova u multi-core testiranjima.

Što se tiče ostalih značajki ovog telefona ranije glasine spominju 6,2-inčni FHD+ zaslon, trostruku stražnju kameru koja se bazira na 48-megapikselnom glavnom senzoru, bateriju s kapacitetom od 3500 mAh te senzor otisaka prstiju smješten sa stražnje strane uređaja.