Nova Pixel 4 serija bit će nešto skuplja od prethodne

Google će uskoro predstaviti novu Pixel 4 seriju pametnih telefona koji će biti brži, bolji, ali i skuplji u odnosu na prošlogodišnje modele

Stjepan Bilić utorak, 8. listopada 2019. u 07:00

Gotovo svaki proizvođač pametnih telefona sa svakom novom serijom uz noviji hardver predstavi i nove cijene. Naravno, iste nikada ne idu prema dolje, već prema gore. Poskupljenja nisu značajna, par desetaka dolara, ali godina po godinu i cijena flagshipa polako stiže, a u nekim slučajevima i prelazi 1.000 USD.

Ove godine Google će također povećati cijenu nove Pixel 4 serije. Tako barem navodi Evan Blass, koji često ne griješi u svojim prognozama, jer iste dolaze iz pouzdanih izvora. Ovog puta Blass je naveo cijene novih Pixela za kanadsko tržište.

Prema njima, osnovni Pixel 4 model sa 64 GB interne memorije u Kanadi će koštati 1.050 dolara, što je 50 dolara više u odnosu na prošlogodišnji Pixel 3. 128-gigabajtni model poskupit će za 70 dolara te će mu cijena iznosi 1.200 dolara. Kada su u pitanju veći XL modeli cijena bi trebala biti veća za 70 (64 GB), odnosno 100 dolara (128 GB). Napominjemo kako su cijene u kanadskim dolarima.

Viša cijena uređaja nije iznenađujuća, ponajprije jer će Pixel 4 serija donijeti nove tehnologije, poput naprednijeg Face Unlocka i drugo. Nova Pixel 4 serija bit će službeno predstavljena na skorašnjem, Made by Google događaju koji je najavljen za 15. listopada 2019.