Google Pixel 4 imat će napredniji Face Unlock

Kako se bliži ovogodišnji “Made by Google” event tako se i otkrivaju nove značajke Pixel 4 serije – jedna od njih bit će napredniji Face Unlock

Stjepan Bilić četvrtak, 3. listopada 2019. u 16:00

Google je i ove godine reprizirao sigurnosne propuste u čuvanju tajni oko nove serije Pixel uređaja. No, možda se radi i o dobro osmišljenom triku kako bi se oslušnulo što kažu budući korisnici na nove značajke kako bi se iste prema potrebi mogle doraditi do službenog predstavljanja.

Sve vezano uz hardver poznato je još od ranije – Snapdragon 855, 6 GB RAM-a… O dizajnu isto tako – nedavno je Blass otkrio službene rendere za Pixel 4. Ovih dana je otkriveno kako će Pixel podržavati Motion Sense tehnologiju te kako će imati napredniji Face Unlock.

U prilogu je skica koja otkriva kako će Pixel 4 pored obične, selfie, kamere imati i dvije IR kamere te ostale senzore koji će služiti prepoznavanju lica korisnika. Svoje mjesto uz gornji rub kućišta naći će i Soli radar koji će biti zadužen za ispravno funkcioniranje Motion Sensa i prepoznavanje korisnikovih gesti pri upravljaju s uređajem.

Inače, Motion Sense neće biti dostupan na svim tržišta, već u samo 38 zemalja. Začudo na popisu zemalja nalazi se i Hrvatska, iako se kod nas službeno Pixel telefoni ne mogu kupiti. Možda je ovo znak kako će se s novom serijom uređaja i to promijeniti.

Google je ujedno otkrio kako će Soli radar imati ulogu i u radu Face Unlock kamera. Naime, da bi se Face Unlock sustav pokrenuo neće biti potrebno podignuti uređaj ili pritisnuti neku tipku, Soli radar će ga sam pokrenuti kada primijeti da se netko približio uređaju.

Detaljnije informacije bit će poznate za manje od dva tjedna. Podsjetimo, Made by Google događaj najavljen je za 15. listopada 2019.