Od danas možete kupiti Albertov MAKERphone u ponudi A1

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, od danas je dostupan u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište, uz cijenu od 899 kuna.

Dragan Petric srijeda, 10. srpnja 2019. u 16:25

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, dostupan je konačno u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište, uz cijenu od 899 kuna. Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se nedavno održala u Tehničkom muzeju u Zagrebu, istaknuli su iz A1.

Mobilni je to uređaj iz radionice Alberta Gajšaka i njegovog tima CircuitMess koji omogućuje učenje programskog jezika Python, odnosno verzije MicroPython, ili Scratcha, programskog jezika namijenjenog djeci, kao i kodiranje vlastitih aplikacija i igara. Osim toga, MAKERphone omogućuje i obavljanje poziva, slanje poruka, slušanje glazbe, kao i spajanje na internet.

Podsjetimo, na svoj dvadeseti rođendan, 10. listopada prošle godine, Gajšak je pokrenuo Kickstarter kampanju za svoj novi projekt. Nakon samo osam sati od pokretanja, skupili su 15.000 dolara, što im je i bio cilj, a do kraja kampanje više od 320.000 dolara. Kampanja za MAKERphone ujedno je i jedna od najuspješnijih hrvatskih crowdfunding kampanja u povijesti.

MAKERphone se može naručiti u A1 web-shopu preko ovog linka. U nastavku su fotografije unboxanja MAKERphonea... 

 

Unboxao sam MAKERphone, Albertov novi proizvod kojem ovaj tjedan počinje prodaja i s kojim se mogu ubiti dvije muhe...

Posted by Dragan Petric on Monday, June 17, 2019