OnePlus 7 bez zuba i rupa?

2019. godina bi mogla biti godina ne zubatih mobitela – dok dio proizvođača namjerava notch zamijeniti rupama, OnePlus čini se namjerava potpuno zaobići bilo kakvo urezivanje zaslona

Stjepan Bilić utorak, 15. siječnja 2019. u 06:30

Ova godina bi mogla biti godina mobitela bez ureza na zaslonima. Barem što se tiče mobitela iz Android svijeta, Apple je kao i uvijek priča za sebe pa će još neko vrijeme nastaviti koristiti zaslone s urezima.

Za Samsung i Huawei znamo kako će njihovi ovogodišnji mobiteli imati zaslone s rupama umjesto s urezima, Honovi, Nokijini također. No, čini se kako će OnePlus ove godine otići korak dalje i predstaviti mobitel koji na zaslonu neće imati ni rupe ni ureze – već samo potpuni, neokrznuti zaslon.

Na takav zaključak nas barem navode najnovije fotografije za koje izvor tvrdi da prikazuju mobitel OnePlus 7. Budući da se OnePlus do sada nije izjasnio oko imena ovogodišnjeg modela, za sada ćemo i mi prihvatiti naziv OnePlus 7.

Kao što možete vidjeti na otvornoj fotografiji, OnePlus je (za slučaj da se fotografija pokaže autentičnom) ovog puta napravio poveći odmak u dizajnu. Osim što bi okvir oko zaslona trebao biti još tanji sa zaslona bi trebao nestati i mnogima omraženi notch. Budući da na zaslonu nema rupa, za očekivati je kako je prednja (jedna ili više njih) kamera(e) smještena(e) iza kliznog mehanizma, odnosno skrivena(e) unutar kućišta.

Za sada nema informacija o kavom se tipu kliznog mehanizma radi – mehaničkom kojeg korisnik mora sam prstom povući prema gore ili pak o potpuno automatiziranom koji sam iskače pritiskom na tipku ili dodirom na određeni dio zaslona.

Druga dobra vijest, odnosno glasina vezano uz ovaj mobitel je dodavanje novog načina punjenja baterija. Pored standardnog punjenja putem kabela, OnePlus 7 bi mogao dobiti podršku za bežično punjenje baterije. Naime, ovih dana je Oppo pristupio konzorciju Wireless Power Consortium (WPC) koji stoji iza Qi standarda za bežično punjenje baterija.

Kako zasigurno znate OnePlus je kao i tvrtke Oppo i Vivo dio iste korporacije – BBK Electronics. Tvrtkama unutar ove korporacije nije strano da međusobno dijele ideje i tehnologiju pa je stoga realno za očekivati da u jednom trenutku i OnePlusovi mobiteli podrže tehnologiju koju će podržavati mobiteli tvrtke Oppo.

Sad hoće li Oppo imati određeno vrijeme pravo ne ekskluzivno korištenje tehnologije za bežično punjenje baterija ili ne vidjet ćemo oko polovine 2019. godine kada dođe vrijeme za predstavljanje mobitela OnePlus 7 ili kako se u tom trenutku već bude zvao.