POCO X2 predstavljen, a riječ je o tek preimenovanom Redmiju K30

Kao što je i bilo najavljeno, Poco je 4. veljače i službeno predstavio telefon Poco X2 – odlikuju ga prilično niska cijena i dobre hardverske specifikacije

Stjepan Bilić srijeda, 5. veljače 2020. u 13:53

Nedavno smo najavili kako će Poco 4. veljače predstaviti svoj novi pametni telefon – Poco X2. Navedeni datum je stigao, a s njim i najavljeni telefon. Neke od glavnih odlika telefona su njegova prilično niska početna cijena te dosta dobre hardverske specifikacije.

Poco X2 opremljen je sa 6,67“ zaslonom razlučivosti FHD+. Zaslon nosi naziv RealityFlow, ima 120 Hz osvježavanje, Smooth AF te podršku za HDR10. Iako se radi o modernijem naslonu, s punch-hole otvorima za selfie kamere, nema ugrađen skener otiska prsta. Skener se nalazi unutar tipke za uključivanje koja je smještena na bočnu stranu kućišta.

Kad smo kod kućišta spomenimo kako je kućište telefona od stakla, točnije od 3D zakrivljenog stakla, s prednjim i stražnjim panelima od Gorilla Glass 5 stakla. Telefon sam po sebi nije vodootporan, no zahvaljujući P2i premazu preživjet će prskanje vodom. Korištenje tijekom kiše također mu ne bi trebalo biti problem.

Pogonsku snagu Poco X2 crpi iz Qualcommovog čipa Snapdragon 730G. U ponudi će biti više različitih modela s radnom memorijom od 6 GB i 8GB te s internom memorijom od 64 GB, 128 GB i 256 GB. U svim slučajevima radi se o LPDDR4X RAM-u i UFS 2.1 podatkovnom prostoru. Kapacitet baterije kod svih modela također isti – 4.500 mAh. Baterija podržava tehnologiju brzog punjenja od 27W.

Po pitanju kamera nema razlika među modelima – svi imaju jednake kamere, po dvije s prednje i četiri sa stražnje strane kućišta. Kako smo već naveli, prednje, tzv. selfie kamere nalaze se unutar punch-holea, a odlikuju se razlučivošću od 20 MP i 2 MP. Također podržavaju i AI Beautify mod koji će uz pomoć umjetne inteligencije fotografije učiniti ljepšima. Glavna kamera ima razlučivost od 64 MP (Sony IMX686), ultraširoka od 8 MP, makro od 2 MP i dubinska od 2 MP. Zahvaljujući njima Poco X2 u mogućnosti je snimati 4K video i slow-mo video pri 960 fps.

Ako vam se sve navedeno čini nekako poznatim, to je iz razloga što je Poco X2 na kraju ipak samo preimenovani Redmi K30 koji je u Kini predstavljen prije dva mjeseca. No proizvođač kako jednu od bitnijih razlika ističe MIUI 11 koji je posebno dizajniran za Poco seriju.

Poco X2 je za sada namijenjen samo indijskom tržištu, a hoće li kasnije biti dostupan i globalno za sada nije poznato. Početak prodaje je najavljen za 11. veljače 2020. godine. Osnovni model sa 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije na indijskom tržištu stajat će oko 225 USD, a TOP model sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije oko 285 USD.