Poco X2 stiže početkom idućeg tjedna

Početkom idućeg mjeseca Poco koji je krajem prošle godine postao zasebni brend od tvrtke Xiaomi izdat će svoj prvi pametni telefon – Poco X2

Stjepan Bilić utorak, 28. siječnja 2020. u 06:00

Xiaomi je krajem 2018. godine, predstavio svoj prvi flagship killer – Pocophone F1. Podsjetimo, navedeni telefon je imao hardver jednako moćan kao i znatno skuplji modeli, ali uz naravno pristupačnu cijenu od oko 300 eura.

Iako se na početku činilo kako Pocophone F1 može bez problema stati rame uz rame s ostalim flagshipima otkriveni su i neki njegovi nedostatci. Primjerice, Pocophone F1 nije mogao streamati video u HD-u, jer mu je nedostajao Widevine L1 DRM certifikat kojeg je Xiaomi osigurao tek naknadno, zatim ne podržava 1080p@60 snimanje, nema optičku stabilizaciju slike, NFC što su neke od značajki koje biste očekivali od flagship killera.

No sve to možda vidimo u njegovom nasljedniku – Poco X2 koji će uskoro biti službeno predstavljen. Na službenoj stranici tvrtke Poco, koja se nedavno odvojila od Xiaomija u zasebni brend, stoji kako će Poco X2 biti predstavljen 4. veljače 2020. godine.

Od detalja vezano uz novi model Poco je otkrio tek par njih – 120 Hz zaslon, 64 MP kameru, vodeno hlađenje te kako će se uređaj temeljiti na Qualcommovom čipsetu. Čini se kako ovim modelom Poco namjerava pridobiti i mobilne gamere. Naime, uz slogan „extreme refresh rate“ na tvrtkinim stranicama stoji i slogan „extreme gaming“.

Kako bi promovirao novi telefon Poco je osmislio i zanimljivu reklamnu kampanju - BeSmoothAF i pritom je pokazao kako u tvrtki postoji netko sa smislom za humor. Ako kojim slučajem stranici smoothaf.co.in pristupite preko internetskog preglednika na računalu bit ćete zamoljeni da to ipak učinite preko mobitela. Razlog? Nedovoljno visok budžet za izradu desktop i mobile izdanja weba.

Nakon što u internetski preglednik na mobitelu upišete navedenu adresu, učitat će se prigodn web stranicA ovisno o tome koliko Hz ima zaslon vašeg mobitela. U svakom slučaju, otkrije li Poco da imate 60 Hz, 90 Hz ili 120 Hz zaslon neće vas pohvaliti zbog toga – već zadirkivati zbog prastare tehnologije zaslona ili zbog prevelikog potrošenog iznosa na mobitel sa 120 Hz zaslonom.

Naravno, sve ovo nije namjera vrijeđanja korisnika, već pokušaj da Vas na zanimljiv način Poco navede da kupite Poco X2, koji je prema njihovom mišljenju jednako tehnološki moćan kao i skupi i vrlo skupi mobiteli. Koliko će ovakva kampanja imati smisla vidjet ćemo 4. veljače 2020. kada Poco predstavi ovogodišnjeg flagship killera – Poco X2.