POCO X5 5G i X5 Pro 5G stigli na hrvatsko tržište, poznate su i cijene

Dva najnovija modela pametnih telefona POCO – POCO X5 Pro 5G i POCO X5 stigli su na hrvatsko tržište, a na današnjoj prezentaciji za medije objavljene su i maloprodajne cijene

Bug.hr srijeda, 22. veljače 2023. u 18:07

Kod X5 Pro 5G modela napravljen je značajan iskorak u odnosu na prošli model. Nadograđene su funkcije kamere, povećana je opća brzina sustava, a izvana sve lijepo zaokružuje impresivni zaslon. S druge strane, X5 5G stiže s nadograđenim performansama, ponajviše u segmentu procesora ali i novom, izdržljivijom baterijom.

Nova POCO serija X5 modela za 2023. razvijena je kako bi zadovoljila potrebe i očekivanja korisnika mlađih generacija koje tragaju za najboljim omjerom cijene i kvalitete.

POCO X5 Pro 5G

Što se specifikacija tiče, POCO X5 Pro 5G stiže sa 6.6 inčnim Flow AMOLED zaslonom. Riječ o tehnologiji koja mobitel čini lakim i kompaktnim. Uz debljinu od 7.9 milimetara ovo je najtanji uređaj iz POCO X serije ikad.

Novi zaslon obogaćen je i brzinom osvježavanja od 120 Hz zbog čega su boje živopisnije, a prikaz fluidniji što omogućava još kvalitetnije snimanje videozapisa, gledanje filmova ili pregledavanje društvenih mreža. U zaslon je integrirana i PWM tehnologija za prigušivanje odnosno pojačavanje svjetline zaslona ovisno o ambijentu u kojem se korisnik nalazi. Fotografije i videozapisi na uređaju obrađeni su u stopostotnoj DCI-P3 varijanti uz 10-bitnu dubinu boje dok Dolby Vision čini iskustvo gledanja još boljim.

Za snagu telefona zaslužan je čipset Snapdragon 778G 5G s naprednim TSMC od 6nm koji na platformi AnTuTu postiže rezultat od 545,093.

Ovakva konfiguracija omogućuje sustavu kamere bržu obradu fotografija i videozapisa nego što je to bio slučaj na prethodnom modelu. Konačni rezultat je 41% brže učitavanje kamere, 69% brže okidanje fotografija i 38% brže okidanje fotografija u noćnom modu. Također, procesor signala slike (ISP) postiže dva gigapiksela u sekundi, a čipset kameru čini posve naprednom integrirajući najbolje od AI performansi. Senzor od 108 MP osigurava isporuku fotografija u ultra visokoj razlučivosti čak i u tamnom okruženju dok kamera podržava i snimanje 4K videozapisa do 5.5 sati.

Za takvu izdržljivost zaslužna je baterija kapaciteta 5000 mAh koja uz turbo punjenje od 67W dostiže 30% kapaciteta za samo sedam minuta.

POCO X5 5G

Nešto jeftinija verzija dolazi sa 6,67 inčnim AMOLED Displayem i ima masu od 189 grama. I na ovom modelu integrirana je brzina osvježavanja zaslonom od 120 Hz uz omjer kontrasta 4.500.000:1 dok DCI-P3 naglašava širok raspon boja.

POCO X5 5G opremljen je Snapdragon 695 čipsetom te baterijom kapaciteta 5000 mAh. Brzi punjač od 33 W za 68 minuta bateriju puni do 100%, što je značajan napredak za telefon u ovom cjenovnom rangu.

Povećana memorija RAM-a i ROM-a pridonosi stabilnosti cijelog sučelja, tako da uz 8GB RAM i 256GB ROM memorije korisnici bez problema mogu brzo prelaziti iz aplikacije u aplikaciju i obavljati više zadataka istovremeno dok alati rade u pozadini.