Potvrđeno je, OnePlus 6T imat će skener otiska prsta u zaslonu

OnePlus će krajem idućeg mjeseca predstaviti svoj novi mobitel – OnePlus 6T koji će umjesto klasičnog imati skener otiska prsta u zaslonu

Stjepan Bilić srijeda, 12. rujna 2018. u 06:00

Krajem idućeg mjeseca tvrtka OnePlus predstavit će novi mobitel – OnePlus 6T. O dotičnomu smo do sada već imali prilike čuti par glasina, a jedna od njih je i ona o skeneru otiska prsta u zaslonu.

Skener otiska prsta u zaslonu je još do jučer bio glasina, a od danas je i službena značajka. Naime, da će spomenuta značajka biti dio modela 6T za CNET je potvrdio sam OnePlus koji za ovakav skener upotrebljava naziv -  Screen Unlock.

We unlock our phones multiple times a day, and Screen Unlock reduces the number of steps to complete the action," said OnePlus. "By adding this feature as an addition to other display unlocking options such as Face Unlock, users will have options to unlock the display in a way that is most efficient for them.

Zahvaljujući tome za očekivati je kako će OnePlus 6T biti malčice deblji u odnosu na svog prethodnika. Prema izvoru, debljina bi mu se trebala povećati za nekih 0,45 milimetara.  U istoj izjavi navodi se kako će OnePlus 6T podržavati i Face Unlock kojeg je prošle godine popularizirao Apple sa iPhoneom X.

U prilogu možete vidjeti i screenshot zaslona na kojemu se također vidi kako će OnePlus 6T imati skener otiska prsta u zaslonu. Također isti screenshot navodi datum 17. listopada i vrijeme od 11 sati što se može ujedno shvatiti i kao najava kada će biti održan službeni event na kojemu će OnePlus predstaviti svoj najnoviji flagship. Cijena bi mu trebala biti nešto viša u odnosu na OnePlus 6 - oko 550 USD.