Predstavljen Honor 7A

Nakon što je nedavno predstavio modele iz vrha ponude, Huawei je krenuo i sa predstavljanjem slabijih modela, poput novog Honora 7A

Stjepan Bilić utorak, 3. travnja 2018. u 12:15

Huawei je krajem prošlog mjeseca predstavio mobitele iz vrha ponude – P20 i P20 Pro. Sada početkom travnja, predstavljen je i jedan slabiji model iz Honor serije – Honor 7A.

Huawei Honor 7A odlikuje se 5,7-inčnim zaslonom HD+ rezolucije. Shodno trendu, zaslon ima omjer stranica 18:9 zbog čega mu je i rezolucija nešto veća – 1.440 x 720 točaka. Dotični dolazi u dvije izvedbe s 2 GB i 3 GB RAM-a te s po 32 GB interne memorije. U oba slučaja pogonsku snagu osigurava Snapdragon 430.

Kao i većina novih mobitela s kraja 2017. te početka 2018. godine tako je i Honor 7A dobio dvije kamere na stražnjoj strani kućišta. Jednu od 13 MP te drugu od 2 MP. Potonja čak podržava i AI uz čiju pomoć odrađuje specijalne efekte tijekom fotografiranja. Za snimanje fotografija i videa u lošijim svjetlosnim uvjetima Huawei je dodao i jednu bljeskalicu (LED).

S prednje strane uređaja nalazi se jedna kamera, rezolucije 8 MP. Da bi video pozivi ili selfiji bili što bolje kvalitete, i s prednje strane je također dodana jedna LED bljeskalica. Osim za snimanje fotografija i videa, prednja kamera služi i za otključavanje mobitela pomoću Face Unlock značajke.

Honor 7A podržava dvije SIM kartice te ima odvojeni utor za memorijsku karticu (microSD). Tu je i 3,5-milimetarski audio port koji u zadnje vrijeme i nije čest gost na modernim mobitelima. Honor 7A ima kućište od staklenih stranica između kojih je metalni okvir.

Kad smo kod kućišta navedimo i boje i kojima će biti dostupan, a to su Magic Night Black, Platinum Gold i Aurora Blue. Uređaj se potrebnom energijom za rad napaja iz baterije kapaciteta 3.000 mAh. Kako je riječ o cjenovno jeftinijim modelima, skener otiska prsta je standardni, izvan zaslona.

Cijena na kineskom tržištu gdje će se početi prodavati od 13. travnja iznosit će oko 105 eura (2 GB/32 GB) i oko 130 eura (3 GB/32 GB). Kada će se pojaviti i po kojoj cijeni na ostalim tržištima za sada nije poznato.