Proizvodnja iPhone X-a povećana na 400 tisuća primjeraka tjedno

Prema pisanju Rosenblattova analitičara, Juna Zhanga, uoči službenog puštanja u prodaju povećana je tjedna proizvodnja iPhone X-a s 100 tisuća na 400 tisuća uređaja tjedno

Matija Pavlić petak, 13. listopada 2017. u 17:42

S približavanjem puštanja iPhone X-a u prodaju zahuktava se i proces proizvodnje toga budućeg Appleovog flagshipa.

Analitičar tvrtke Rosenblatt, Jun Zhang, tvrdi kako se polako rješavaju problemi oko proizvodnje TrueDepth kamere. U skladu s time učetverostručen je broj tjedno proizvedenih iPhone X-a s prijašnjih 100 tisuća na sadašnjih 400 tisuća primjeraka.

Međutim, unatoč tjednom povećanju, Jun predviđa da će u kvartalu zaključno s prosincem biti proizvedeno 20 milijuna iPhone X-a, odnosno 50 milijuna u kvartalu zaključno s ožujkom iduće godine.

Još jedan od izvora, Nikkei, spominje kako inženjeri navodno i dalje imaju problema s proizvodnjom dijelova za TrueDepth kameru, točnije s njezinom "dot projector" komponentom za koju se brine tvrtka Lumentum.

Odgoda izlaska iPhonea X-a na tržište uzrokovala je pad prihoda kod Appleovih partnera kao što su tvrtke TSMC i Foxconn. Unatoč svemu službeni dolazak iPhone X-a na tržište očekuje se 3. studenog.