Razer Phone 2 na Zackovom tretmanu

Razer je nedavno predstavio svoj drugi po redu gejmerski mobitel – Razer Phone 2 koji je ovih dana dopao u ruke Zacka Neslona i prošao kroz njegovu standardnu torturu

Stjepan Bilić petak, 26. listopada 2018. u 06:00

Razer je nedavno predstavio svoj drugi po redu gejmerski mobitel – Razer Phone 2. Podsjetimo, radi se o poboljšanom modelu koji je dobio trenutno najsnažniji Qualcommov SoC – Snapdragon 845, bolje kamere i zaslon te manja vizualna poboljšanja u odnosu na prošlogodišnji model.

I dok specifikacije govore same za sebe, iste ništa ne govore o tome koliko je mobitel otporan na svakodnevnicu, odnosno na ljude poput Zacka Nelsona koji svoje mobilne uređaje ne maze i ne paze 24 sata na dan.

Razer Phone 2 tako je ovih dana prošao kroz standardnu torturu koju čine grebanje zaslona, kućišta, njihovo savijanje pa čak i paljene pomoću otvorenog plamena. Očekivano za današnje mobitele čiji su zasloni zaštićeni Gorilla Glass 5 staklom nisu se oštetili pod standardnim skalpelom, ali su se prve naznake oštećenja pojavile kada je Zack zagrebao površinu nožem tvrdoće 6.

Skalpel se pokazao pogubnim za kućište mobitela, što je i bilo za očekivati budući je isto načinjeno od aluminija i plastike. Aluminij se mogao strugati, a plastika koja se nalazi iznad zvučnika rezati. Skener otiska prsta se također mogao oštetiti pod skalpelom, ali je unatoč tome i dalje savršeno funkcionirao.

Test s paljenjem zaslona je također dobro prošao. Prvi znakovi oštećenja pojavili su se nakon 19 sekundi što je rezultiralo i isključivanjem zaslona. Par sekundi po prestanku zagrijavanja, zaslon se ponovno uključio, a prethodno nastala oštećenja su u potpunosti nestala.

Za kraj uslijedio je test savijanja. Razer Phone 2 položio je i taj test. Zack koliko god se trudio (a trudio se) nije uspio saviti kućište mobitela ni s prednje ni sa stražnje strane.