Realme 6 serija telefona u Europu stiže krajem mjeseca

Početkom mjeseca Realme je predstavio Realme 6 seriju pametnih telefona za indijsko tržište, a krajem mjeseca uslijedit će online event i za europsko

Stjepan Bilić subota, 14. ožujka 2020. u 18:30

Početkom mjeseca, točnije 5. ožujka 2020. Realme je službeno predstavio novu seriju pametnih telefona – Realme 6. Podsjetimo, unutar serije trenutno se nalaze dva modela, Realme 6 i Realme 6 Pro koji se temelje na Mediatekovom Helio G90T, odnosno na Qualcommovom Snapdragon 720G čipu o kojima možete više pročitati ovdje.

Navedeni uređaji su tog dana bili predstavljeni za indijsko tržište. No krajem ovog mjeseca Realme će održati i poseban online event za europsko tržište. Ako protekne sve po planu europski modeli bit će predstavljeni 24. ožujka 2020. Iako se ne očekuju nikakve promjene po pitanju hardvera, europski modeli bi mogli biti malčice skuplji, ako zbog ničeg drugog onda zbog više stope PDV-a koja u Indiji iznosi 12,5“, a u Europi između 15% i 27%, ovisno o državi.

Realme 6i bit će predstavljen 17. ožujka 2020. kao treći član serije Realme 6
Realme 6i bit će predstavljen 17. ožujka 2020. kao treći član serije Realme 6

Realme je objavio i informaciju kako će između dva eventa ugurati i treći koji će se održati 17. ožujka u Mjanmaru, a na kojem će biti predstavljen i treći član serije Realme 6. Radi se ujedno i o najslabijem modelu iz serije – Realme 6i. Prema dostupnim informacijama navedeni telefon temeljit će se na Mediatekovom Helio G80 čipu, koji je predstavljen početkom ovog mjeseca, a koji se po performansama smješta između čipova Helio G70 i Helio G90.

Prema najavi, Realme 6i bit će prvi telefona na svijetu koji će stići s navedenim čipom. Kao što je to učinio s ostala dva modela, Realme će osjetnu nadogradnju donijeti i s modelom Realme 6i u odnosu na prethodni, Realme 5i. Za početak tu je moderniji port za punjenje baterije – USB-C te brža tehnologija punjenja baterije koja je ovog puta 18W, a ne 10W. Prema izvoru kapacitet baterije neće biti povećan, i dalje će biti 5.000 mAh.

Europsko predstavljanje za Realme 6 seriju pametnih telefona najavljeno je za 24. ožujka 2020.
Europsko predstavljanje za Realme 6 seriju pametnih telefona najavljeno je za 24. ožujka 2020.

Dodatna poboljšanja stižu i po pitanju kamera. Glavna kamera će ovog puta imati senzor razlučivosti 48 MP, što je znatan skok u odnosu na Realme 5i i njegovu 12 MP kameru. Novi model će zadržati konfiguraciju sa četiri stražnje i jednom prednjom kamerom. No ovog puta prednja će se kamera sa sredine gornjeg ruba zaslona preseliti u njegov lijevi kut. Također umjesto izreza u obliku kapljice vode, selfie kamera će na Realme 6i modelu biti smještena unutar punch-holea.

Izvor navodi kako Realme 6i ima dimenzije od 164,4 x 75,4 x 9 milimetara i masu od 195 grama. Ostale specifikacije kako i cijene bit će poznate kroz par dana. Za kraj napomenimo i kako će Realme X50 5G na europsko tržište stići tijekom travnja 2020. Točan datum Realme još treba odrediti.