Redmi 6 Pro na službenim renderima

Koji dan prije službenog predstavljanja Redmija 6 Pro objavljeni su službeni renderi te neslužbene fotografije koje otkrivaju njegov ne odveć originalni "iPhone X" dizajn

Stjepan Bilić petak, 22. lipnja 2018. u 22:48

Za koji dan, točnije u ponedjeljak 25. lipnja Xiaomi će održati događaj na kojemu će službeno predstaviti mobitel Redmi 6 Pro. O specifikacijama je već bilo govora na našim stranicama, a iste možete saznati ovdje.

Ovog puta ćemo se posvetiti dizajnu mobitela budući su po ustaljenom receptu koji dan prije predstavljanja, objavljeni službeni renderi, ali i neslužbene fotografije. Kako je vidljivo, Redmi 6 Pro neće imati neki posebno inovativan dizajn, štoviše dizajnom uvelike podsjeća na iPhone X.

No, u Xiaomijevu obranu, isti je slučaj sa skoro svim proizvođačima Android mobitela koji su usvojili dvostruke kamere sa stražnje strane te urezani zaslon s prednje strane kućišta. Za ljubitelje Redmi serije te protivnike urezanih zaslona stiže dobra vijest – notch će se moći „isključiti“, odnosno softverski zamaskirati.

Xiaomi je odlučio razveseliti i ljubitelje glazbe u pokretu te Redmi 6 Pro opremiti i sa na modernim mobitelima sve rjeđim 3,5-milimetarskim audio portom za slušalice. Iako izgledom imitira iPhone X, prednja kamera na Redmiju 6 Pro neće biti toliko moćna pa se za potrebe pojačane sigurnosti Xiaomi oslanja na skener otiska prsta koji je zbog manjka prostora s prednje, smješten na stražnju stranu kućišta.

Redmi 6 Pro bit će svojevrstan spoj novijih i starijih tehnologija. Naime, renderi i fotografije upućuju kako će kućište mobitela biti od aluminija, ali isto tako otkrivaju kako će se mobitel puniti preko starijeg, Micro USB porta, a ne novijeg USB-C porta. Redmi 6 Pro moći će se nabaviti u pet različitih boja – zlatnoj, ružičastoj, svijetlo plavoj, crvenoj te standardnoj crnoj.

NADOPUNA:

Xiaomi je nedugo po objavi vijesti objavio i službene fotografije mobitela Redmi 6 Pro koje možete također vidjeti u prilogu.

Uz mobitel na službenim su fotografijama prikazani i dodatni predmeti (tipkovnica, narukvica od sata, olovka i drugi predmeti) kako bi stekli dojam o dimenzijama i debljini uređaja.