Renderi nadolazećeg iPhonea SE 4 otkrivaju dugo iščekivanu promjenu dizajna

Renderi koje je objavio 91mobiles pokazuju da će nadolazeći iPhone SE 4 imati dizajn iPhonea 14 uz nedostatak jedne kamere na stražnjoj strani

Matej Markovinović utorak, 5. ožujka 2024. u 07:43
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Apple aktivno radi na četvrtoj generaciji iPhonea SE koja bi trebala donijeti dugo iščekivane promjene, kako u vizualnom dizajnu, tako i u hardveru.

Iako Appleovi dugogodišnji analitičari otkrivaju štošta toga o novome iPhoneu SE na društvenim mrežama već mjesecima, nedavno su po prvi puta izašli CAD renderi koji otkrivaju da će mobitel imati kućište iPhonea 14 s nedostatkom jedne kamere na stražnjoj strani.

To, naime, znači da će iPhone SE 4 imati notch i Face ID te da će se tako riješiti već sad dobrano zastarjelog dizajna i Touch ID-ja, prenosi 91mobiles.

Ostale specifikacije i dalje nisu poznate, ali prethodne informacije sugeriraju da će koristiti 6,1-inčni OLED zaslon s rezolucijom 1.170 x 2.532, vršnom svjetlinom od 1.200 nita te Ceramic Shield zaštitom protiv ogrebotina i pucanja. Visoke frekvencije osvježavanja, kao što vjerojatno pretpostavljate, neće biti.

Zanimljivo je i da su se još krajem prošle godine počeli pojavljivati prototipovi iPhonea SE 4 s identifikatorom uređaja D59 koji su opremljeni Li-Ion baterijama s oznakom modela A2863. To je, inače, ista baterija koju koristi iPhone 14, a kojoj je kapacitet 3.279 mAh. 

Predstavljanje iPhonea SE 4 očekuje se 2025. godine.