Samsung Galaxy Z Fold 5 otkriven na prvoj reklamnoj fotografiji

Samsung Galaxy Z Fold 5 možda neće doći na tržište sa značajanim promjenama u dizajnu, ali će zato imati poboljšanu šarku zbog koje će mobitel biti ravan u sklopljenom stanju

Matej Markovinović petak, 16. lipnja 2023. u 16:39
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Iako je dizajn Samsungovog nadolazećeg sklopivog mobitela, Z Folda 5, već otkriven zahvaljujući neslužbenim renderima objavljenim početkom svibnja, sada je na portalu MySmartPrice procurjela prva reklamna fotografija koja uglavnom potvrđuje već viđeno.

Naime, slogan za novi Fold bit će „Unfold your world“ (otklopi svoj svijet), a dobra je vijest da će mobitel u sklopljenom stanju biti u potpunosti ravan. Ostali dijelovi uređaja, poput dizajna sustava kamera, pozicije zvučnika, tipki te S Pena, jednaki su kao i na prošlogodišnjem Foldu 4.

Samsung Galaxy Z Fold 5 na reklamnoj fotografiji.  📷 Foto: MySmartPrice
Samsung Galaxy Z Fold 5 na reklamnoj fotografiji. Foto: MySmartPrice

Što se tiče specifikacija, novi Z Fold imat će unutarnji 7,6-inčni QHD+ AMOLED zaslon od 120 Hz, vanjski 6,2-inčni Full HD+ rezolucije te frekvencije osvježavanja od 120 Hz, a bit će pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy SoC-om uparenim s do 12 GB RAM-a i 1 TB interne memorije.

Sa stražnje strane nalazi se sustav kamera s glavnim senzorom od 50 MP, ultraširokim od 12 MP te 10-megapikselnim telefoto senzorom. Svaki od zaslona imat će i svoju 12-megapikselnu selfie kameru, a valja istaknuti i bateriju kapaciteta 4.400 mAh s podrškom za 45-vatno žično i 25-vatno bežično punjenje. Galaxy Z Fold 5 doći će s One UI 5.1 sučeljem temeljenim na Androidu 13.

Novi Samsungovi sklopivi mobiteli, Z Fold 5 i Z Flip 5, bit će predstavljeni u posljednjem tjednu srpnja na događaju Galaxy Unpacked u Seoulu