Samsung po prvi puta planira predstaviti sklopivu Ultru

Za razliku od običnog modela, Galaxy Z Fold 6 Ultra trebala bi imati bolju kameru, veće zaslone i poboljšanu šarku za manje nabora

Matej Markovinović petak, 1. ožujka 2024. u 13:21
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Samsung će ovoga ljeta predstaviti nove sklopive modele među kojima će se, po prvi puta u Galaxy Z liniji, naći i Ultra. Naime, WinFuture u svom novom izvješću navodi da će korisnici moći kupiti čak dva Galaxy Z Folda 6 – običnu i Ultra inačicu.

Točne razlike između dva modela nisu još poznate, ali se navodi da će Galaxy Z Fold 6 Ultra imati 200-megapikselni senzor ISOCELL HP2, baš kao i nedavno predstavljena Galaxy S24 Ultra. Uz to, navodno će imati više funkcija uz stylus, više memorije i veći vanjski te unutarnji zaslon.

Spominje se, također, da će imati i poboljšani dizajn šarke zahvaljujući kojem nabori na zaslonu neće biti toliko vidljivi. Do sada je Samsung poboljšanu šarku stavljao na svaki novi sklopivi model, no možda je ovo početak kraja te prakse, barem za obične modele.

Novi Samsungovi sklopivi mobiteli bit će predstavljeni u srpnju na Unpackedu koji će se, prema trenutno dostupnim informacijama, održati u Parizu.