Samsungove AI značajke uskoro stižu i na starije mobitele

Iako se mislilo da će AI značajke biti rezervirane samo za modele iz nedavno predstavljene serije Galaxy S24, čini se da to ipak neće biti slučaj

Matej Markovinović ponedjeljak, 22. siječnja 2024. u 06:00

S predstavljanjem nove serije mobitela Galaxy S24, Samsung je predstavio i Galaxy AI, sustav koji uključuje niz značajki pogonjenih AI-jem poput dvosmjernog prevođenja glasa i teksta u stvarnom vremenu, naprednijeg upravljanja bilješkama, transkribiranja audio zapisa i lakšeg pretraživanja pomoću kamere na mobitelu.

Iako se mislilo da će AI značajke biti ekskluzivne za Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra, čini se da to ipak neće biti slučaj. Naime, Samsung je potvrdio za Android Authority da će Galaxy AI stići uskoro i na njihove nešto starije uređaje.

„Mnoge Galaxy AI značajke predstavljene na Galaxyju S24 bit će podržane i na prethodnim modelima, uključujući seriju Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 i Flip 5 te Galaxy Tab S9, unutar prve polovice 2024. godine“, potvrdili su iz Samsunga.

Pretpostavlja se, stoga, da će do kraja lipnja navedeni Samsungovi modeli dobiti ažuriranje na sučelje One UI 6.1 koje će sadržavati pojedine AI značajke. O kojim će točno značajkama biti riječ, trenutno nije poznato, ali se nagađa da će neke ipak ostati ekskluzivno dostupne samo na seriji Galaxy S24.