Samsungovo ažuriranje donosi nekoliko poboljšanja

One UI 5.1 je manje ažuriranje One UI-a 5, koje je objavljeno u listopadu prošle godine, a donosi ažurirane widgete, Multi Control povezivanje i integrira Samsungov Expert RAW u aplikaciju kamere

Tomislav Stanković četvrtak, 16. veljače 2023. u 10:02

One UI 5.1, koji je nedavno predstavljen sa serijom Galaxy S23 uskoro stiže i na ostale Galaxy uređaje počevši od serije Galaxy S22,1 Z Fold4, Z Flip4, S21 i serije S20.

Galaxy korisnici ovim ažuriranjem imaju mogućnost kreiranja fotografija profesionalne kvalitete uz Expert RAW4 značajku koja je sada dostupna kao dio ugrađene aplikacije kamere. Također, poboljšani Photo Remaster automatski poboljšava svjetlinu te uklanja neželjene sjene i refleksije na fotografijama.

Aplikacija sa prikazom galerije fotografija bi trebala biti lakša za navigaciju i bolje prepoznati lica sa slika za jednostavnije kreiranje obiteljskih fotoalbuma.

Osim toga, Samsung je predstavio i nove značajke koje mogu razumjeti kako se uređaji koriste i dati preporuke u skladu s tim. Npr. novi dinamički vremenski widget analizira trenutne uvjete i stvara prilagođeni dizajn.

Načini rada (Modes) i rutine (Routines) sada omogućuju prilagođene pozadine, melodije zvona, osjetljivost na dodir i fontove za još veću personalizaciju.

Što se povezivanja tiče, predstavljeni Multi Control omogućuje korisnicima koji posjeduju Galaxy Book da koriste njegovu tipkovnicu, trackpad ili miš s Galaxy telefonom bez fizičkog povezivanja dva uređaja. Povezani uređaji moraju biti na istoj Wi-Fi mreži, a korisnik treba biti prijavljen na Samsung račun.

"One UI 5.1 je najnoviji primjer Samsungove predanosti pružanju najnovijih inovacija Galaxy korisnicima što je prije moguće", rekao je Janghyun Yoon, EVP i viši izvršni direktor. “Tijekom proteklih nekoliko tjedana blisko smo surađivali s našim pružateljima usluga i partnerima operaterima kako bismo doveli One UI 5.1 na trenutne Galaxy pametne telefone i tablete diljem svijeta u roku od nekoliko tjedana od najave serije Galaxy S23.”, navedeno je objavi za medije.