Snapdragon 855 službeno potvrđen za Xiaomijev Mi 9

Iz Xiaomija su službeno potvrdili kako će njihov ovogodišnji flagship – Mi 9 pokretati Snapdragon 855

Stjepan Bilić nedjelja, 17. veljače 2019. u 07:00

Ono o čemu se već mjesecima neslužbeno govori Xiaomi je konačno službeno potvrdio – Mi 9 temeljit će se na Snapdragonu 855. Nikakvo iznenađenje, ipak je 2019. godina i ipak je Mi 9 njihov ovogodišnji flagship koji mora držati korak s konkurencijom.

Kako se približava 20. veljače, dan kada će Mi 9 biti službeno predstavljen tako se i sve više službenih informacija o njemu pojavljuje u medijima. Jedan od razloga tomu je zasigurno i taj što je vodstvo tvrtke donijelo odluku kako će njihova perjanica za 2019. godinu biti predstavljena isti dan kada i Samsungovi Galaxy S i Galaxy Fold mobiteli. Stoga treba nečim zainteresirati novinare kako bi se odlučili radije popratiti njihov događaj nego Samsungov. Hoće li im se želja ispuniti vidjet ćemo već za par dana.

Najprije smo imali prilike vidjeti prave fotografije koje su stigle iz anonimnog izvora, a zatim i fotografiju CEO-a tvrtke na kojoj se vidjela i poleđina uređaja. Lei Jun potom je i preko društvene mreže Weibo objavio i službene rendere te video na kojima se vidi Mi 9.

Kao šlag na kraju podpredsjednik tvrtke – Wang Xiang objavio je rezultate koje je Mi 9 postigao na popularnom, AnTuTu benchmarku. Zahvaljujući Snapdragonu 855 dotični je uspio postići impresivnih 387.851 bodova. U usporedbi s trenutno najbržim Android mobitelom ZTE-ovom Nubijom Red Magic Mars (320.464), Xiaomijev Mi 9 je postigao ni manje ni više nego 67.387 bodova više. Istine radi treba istaći kako Nubija ima stariji, Snapdragon 845 SoC. Qualcomm navodi kako Snapdragon 855 donosi 45% veće performanse te 20% bolju grafiku u odnosu na Snapdragon 845.