U pripremi NEX Dual Display Edition sa Snapdragonom 710

Vivo čini se radi na novoj inačici mobitela NEX Dual Display Edition koja će biti hardverski slabija, cjenovno pristupačnija i time dostupnija većem broju kupaca

Stjepan Bilić srijeda, 2. siječnja 2019. u 10:30

Kineski proizvođač mobitela, Vivo, nedavno je predstavio novi mobitel - NEX Dual Display Edition. Kako smo vas izvijestili radi se o flagship mobitelu s dva zaslona. Ovakav dizajn je omogućio tvrtki da u isto vrijeme ima i ovce i novce (ovce su u ovom slučaju veći broj kamera, a novci – zasloni bez ureza).

Kako je riječ o inovativnom uređaju koji se sastoji od flagship komponenti i cijena mu je takva – oko 640 eura, što je za većinu korisnika malčice prevelik iznos. No, Vivo se čini se dosjetio win-win rješenja – na tržište će izbaciti model sa slabijim hardverom što će u konačnici rezultirati povoljnom cijenom i dostupnošću većem broju kupaca.

Prema izvoru, slabiji model temeljit će se umjesto na Snapdragonu 845, na Snapdragonu 710 te će umjesto 10 GB, imati 8 GB RAM-a. Dodatno, Vivo će promijeniti i konfiguraciju vezano uz kamere, i dalje će ih biti tri, ali ovog puta u razlučivostima od 12 MP, 13 MP i 2 MP. Kroz manju prilagodbu proći će i baterija koja će umjesto 3.500 mAh, imati kapacitet od 3.425 mAh.

Slabiji model, imat će nešto veće kućište i nešto veću težinu. Dimenzije kućišta prema izvoru bit će 157,19 x 75,3 x 8,09 milimetara, a težina 200,19 grama. Slabiji model moći će se nabaviti u samo jednoj boji – zlatnoj.

Što se ostalih značajki tiče, slabiji model bit će identičan snažnijem. Zaslona su i dalje dva, istog su tipa (AMOLED), istih dijagonala (6,39“ i 5,49“) i razlučivosti (2.340 x 1.080 i 1.920 x 1.080) kao i na standardnom modelu. Za podatke će i dalje biti

Softverski također neće biti razlike, i slabiji model stići će s najnovijom inačicom Funtouch 4.5 OS-a (temelji se na Androidu 9.0). Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama kineske regulatorne agencije TENAA. Za sada nije poznato kada će se i po kojoj cijeni naći na tržištu, no jedno je jasno – zbog slabijeg hardvera bit će jeftiniji, za koliko vidjet ćemo kada ga Vivo službeno predstavi.