Vivo Y3, četiri kamere i Helio P35 čip

Vivo radi na novom mobitelu iz serije „Y“. Riječ je o modelu Y3 koji će unatoč manjoj cijeni imati četiri kamere, do 128 GB podatkovnog prostora i bateriju od čak 5000 mAh

Stjepan Bilić ponedjeljak, 13. svibnja 2019. u 02:56

Leakeri su uspjeli doznati kako Vivo radi na još jednom mobitelu iz serije „Y“. Riječ je o modelu Y3 koji će se temeljiti na Helio P35 čipu.

Nadalje, izvor navodi kako će Y3 imati ukupno četiri kamere, u već dobro poznatoj konfiguraciji – jedna kamera s prednje, a tri sa stražnje strane kućišta. Kako se radi o uređaju koji će biti cjenovno povoljniji, razlučivost kamera spada u zlatnu sredinu, iz istog razloga iste su vidljive cijelo vrijeme, tj. nema slider i popu-up sustava. Selfie kamera imat će razlučivost od 8 MP i podršku za AI, a pozadinske razlučivost od 13 MP, 8 MP i 2 MP.

Što se radne i podatkovne memorije tiče, Vivo je dosta široke ruke. Vivo Y3 prema izvoru imat će 4 GB RAM-a te ovisno o modelu 64 GB ili 128 GB podatkovnog prostora. Čini se kako ovim modelom Vivo cilja na što širu publiku jer je u doba masovnog odbacivanja 3,5-milimetarskog audio porta isti odlučio zadržati.

Podršku za Wi-Fi, Bluetooth i LTE mreže te skener otisaka prstiju ne treba posebno navoditi, te stavke su odavno postale standardne i na jeftinijim uređajima, kakav će biti i Y3. Naime, izvor navodi kako će cijena uređaja biti oko 182 eura. No, o tome ćemo sa sigurnošću više znati kada uređaj bude i službeno predstavljen.

Izvor navodi kako će Y3 imati zaslon dijagonale 6,35“ i razlučivosti 1544 x 720 točaka. Kako je vidljivo iz priloga, zaslon prati trendove te na njemu postoji manji urez u obliku kapljice vode u kojeg je smještena selfie kamera. Budući se uređaj temelji na slabijem hardveru očekuje se kako će imati mogućnost višednevnog tada sa samo jednim punjenjem baterije. Naime, izvor navodi kako će Y3 biti opremljen s baterijom kapaciteta 5000 mAh koja će podržavati i tehnologiju brzog punjenja.

Dimenzije uređaja bit će 159,43 x 76,77 x 8,92 milimetara, a masa 190,5 grama. Kako bi cijena ostala što niža, Vivo je odlučio navedene (i neke druge) komponente upakirati u plastično kućište. Izvor navodi kako bi Y3 trebao biti dostupan u dvije boje – Peacock Blue i Peach Powder.