AOC predstavio jeftini(ji) 4K HDR gaming monitor - G2868PQU

AOC je predstavio novi monitor za igrače – G2868PQU koji se odlikuje 28“ zaslonom razlučivosti 4K i pristojnom cijenom od oko 370 eura

Stjepan Bilić subota, 9. ožujka 2019. u 02:35

AOC je predstavio novi monitor za igrače. Riječ je o 28“ G2868PQU modelu koji se temelji na TN panelu i koji se odlikuje visokom, 4K razlučivošću.

Proizvođač navodi kako G2868PQU ima odziv od 1 ms, brzinu osvježavanja od 60 Hz, osvjetljenje od 300 nita te kako podržava AMD-ovu FreeSync tehnologiju. Nadalje, monitor pokriva 82% AdobeRGB spektra, i 102% sRGB spektra.

Što se dizajna tiče on je minimalistički. Na monitoru većinom prevladava crna boja uz tek pokoji crveni detalj. Monitor ima ergonomski stalak kojemu se može podešavati visina (do 130 milimetara). Poput većine drugih monitora tako i G2868PQU podržava tehnologije koje smanjuju treperenje slike i emitiranje plave svijetlosti i time sprječavaju zamor očiju.

Sudeći prema ugrađenim modovima za brzo namještanje postavki monitora (Game Mode) AOC je ovaj monitor namijenio ljubiteljima FPS, RTS, Racing i sličnih igraćih naslova.Za igrače kojima se ne sviđaju unaprijed određeni gaming profili, AOC je omogućio i postavljanje tri vlastita. Pored Game Modea tu su još i Game Color, Shadow Control i Dial Point koji će također igračima biti od koristi.

Budući da se monitor temelji na TN panelu te da mu je najveća brzina osvježavanja 60 Hz AOC je odredio nižu preporučenu cijenu – oko 370 eura. U trgovine stiže još ovog mjeseca (ožujak 2019.).