BenQ najavio novi gaming monitor - ZOWIE XL2731

BenQ-ova serija gaming monitora – ZOWIE postala je bogatija za jedan novi model – XL2731, kako sama oznaka modela otkriva radi se o 27” monitoru

Stjepan Bilić petak, 14. lipnja 2019. u 13:43

BenQ je najavio novi monitor iz serije ZOWIE. Riječ je o e-Sport gaming monitoru naziva XL2731 koji se temelji na 27“ zaslonu s 144-hercnim osvježavanjem.

Kako bi gamerima omogućio što kvalitetniji prikaz slike, a time i možebitno donio prednost u okršajima s virtualnim neprijateljima BenQ je monitor opremio i s posebnim tehnologija. Primjerice tu je podrša za Black eQualizer koji poboljšava vidljivost u tamnim scenama. Zatim, Color Vibrance omogućava fleksibilno prilagođavanje boja i određivanje gradijentnih boja u 20 različitih nivoa.

Nadalje ZOWIE XL2731 podržava i dobro poznate Flicker Free i Low Blue Light tehnologije koje će smanjiti zamor očiju tijekom dužeg gaminga. Monitori iz serije XL imaju posebno dizajnira okvir oko zaslona kako bi se smanjila refleksija na zaslonu i omogućilo igraču da više pozornosti posveti događajima na zaslonu.

Inače, monitor ima TN panel razlučivosti 1.920 x 1.080 točaka, omjera stranica 16:9. Osvjetljenje monitora iznosi 320 nita, brzina odziva 1 ms (GtG), a kontrast je 1.000:1. Za spajanje s računalom BenQ je predvidio DVI-DL (1x), HDMI 2.0 (2x) i DisplayPort 1.2 (1x) portove. Za noćni gaming dodan je i jedan 3,5-milimetarski audio port za spajanje slušalica.

Za dobar gaming potrebno je imati i dobar stalak. Svoj BenQ isporučuje zajedno s monitor bez dodatnog troška, odnosno bit će uključen u cijenu monitora. Stalak omogućava prilagođavanje monitora u svim smjerovima, od položaja (landscape ili portrait) i nagiba (-5 do +20 stupnjeva) do visine (140 milimetara). Korisnici koji radije koriste monitorske ruke ili monitor montiraju na zid na raspolaganju imaju podršku za VESA nosač (100 x 100 mm).

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Vrijeme dostupnosti te cijenu BenQ tek treba objaviti.