Lenovo predstavio ThinkVision 27 3D monitor, kojem ne trebaju 3D naočale

Lenovo je na IFA-i u Berlinu predstavio novi 3D monitor, namijenjen zahtjevnim korisnicima i prilagođen hibridnom radu, sa zanimljivim 3D mogućnostima. Tu su i nove slušalice za poslovne korisnike

Dragan Petric utorak, 5. rujna 2023. u 08:20

Lenovo predstavio je nove tehnološke alate i uređaje namijenjene osnaživanju dinamičnih, evoluirajućih potreba današnjih krajnjih poslovnih korisnika. Novi monitor, softver i dodaci nisu dizajnirani samo za unaprjeđenje sposobnosti današnjih zaposlenika koji posao obavljaju na daljinu i hibridno, već i za rješavanje izazova u procesu digitalizacije poslovanja. "Istraživanja tvrtke Lenovo pokazuju kako ključni zadaci za CIO-ove ostaju upravljanje radnom snagom na daljinu i globalnim timovima. Iz tog razloga, novi uređaji integriraju impresivnu procesorsku snagu, 3D i naprednu sigurnost kako bi se stvorilo jedinstveno iskustvo usmjereno na čovjeka", poručuju iz Lenova.

"Novi uređaji i softver koje danas predstavljamo sastavni su elementi jedinstvenog ekosustava koji koristi moćnu procesorsku snagu, impresivnu vizualizaciju i prilagodljivi softver. Zajedno, oni otvaraju mogućnosti onoga što tehnologija može učiniti za bolji rad i bolje timsko iskustvo", izjavio je Johnson Jia, viši potpredsjednik za Intelligent Devices Group's Global Innovation Center u tvrtki Lenovo.

Monitor ThinkVision 27 3D

Kao odgovor na aktualne i rastuće potrebe tržišta, Lenovo predstavlja ThinkVision 27 3D monitor, 27-inčni zaslon koji nudi 2D/3D kompatibilnost bez potrebe za naočalama, dizajniran za impresivnije stvaranje, povezivanje i suradnju.

ThinkVision 27 3D može povećati produktivnost rada smanjujući potrebu za dodatnom računalnom snagom za 3D renderiranje, istovremeno pružajući dosljedno korisničko iskustvo u 2D i 3D načinu rada. Preciznost 4K jasnoće u kombinaciji s profesionalnom dvostrukom točnošću boja od 99% (DCI-P3, Adobe RGB) čini ovaj monitor idealnim alatom za profesionalne kreatore sadržaja. 3D monitor projicira dvije neovisne slike u korisnikove oči, na način da svako oko vidi subjekt iz malo drugačijeg kuta. Ovaj proces omogućuje stereo sliku i percepciju dubine u prirodnoj i učinkovitoj stereoskopskoj vizualizaciji. ThinkVision 27 3D monitor također je opremljen ugrađenim zvučnicima i opcijama povezivanja, uključujući USB-C® docking i podršku za modularnu kameru, pružajući proširenu funkcionalnost i punjenje bez napora.

U kombinaciji sa svojim softverom 3D Explorer, nudi jednostavnu platformu za korisnike, odnosno za pristup svim njihovim 3D aplikacijama. Platforma 3D Explorer opskrbljuje kreatore korisnim alatima kao što su 3D player za gledanje videa i datoteka s 3D efektima, podrška za softver za dizajn i produktivnost te SDK za programere za izradu 3D aplikacija. Nove značajke nastavit će se nadograđivati tijekom vremena kako bi se poboljšalo i proširilo 3D iskustvo, najavljeno je.

Ostali uređaji i oprema

Nove Lenovo žičane VOIP slušalice i Lenovo žičane ANC slušalice Gen 2 namijenjene su hibridnim radnim okruženjima, uključuju kontrole za upravljanje pozivima, aktivno uklanjanje buke kod potonjih te kompatibilnost s popularnim konferencijskim platformama.

Uz to, Lenovo nudi izbor sofisticiranih i udobnih ruksaka, Lenovo ThinkPad Professional 16-inčni ruksak Gen 2 i ThinkPad Professional 16-inčni i 14-inčni Topload Gen 2.

Cijena i dostupnost

  • Početna cijena ThinkVision 27 3D monitora iznosi 2.999€ (PDV uključen), a očekuje se da će biti dostupan u veljači 2024.
  • Početna cijena Lenovo žičanih VOIP slušalica iznosi 49,99€ (PDV uključen), a očekuje se da će biti dostupne u listopadu 2023.7
  • Početna cijena Lenovo žičanih ANC slušalica Gen 2 iznosi 129,99€ (PDV uključen), a očekuje se da će biti dostupne u listopadu 2023.7
  • Početna cijena Lenovo ThinkPad Professional 16-inčnog ruksaka Gen 2 iznosi 84€ (PDV uključen), a očekuje se da će biti dostupan u prosincu 2023.
  • Početna cijena Lenovo ThinkPad Professional 16-inčni i 14-inčni Topload Gen 2 iznosi 79€ (PDV uključen), odnosno 54€ (PDV uključen), a očekuje se da će biti dostupni u prosincu 2023.