Monitori

LG UltraGear 34GL750-B - ultraširok i specijaliziran za igranje

Bug.hr petak, 20. prosinca 2019. u 14:12

LG-jeva linija gejmerskih monitora UltraGear obogaćena je ultraširokim modelom 34GL750-B, čije tehničke specifikacije pažljivo slijede trendove u smislu veličine dijagonale, omjera stranica i, naravno, frekvencije osvježavanja

SPECIFIKACIJE
Ekran 34" zakrivljen / 2.560x1.080 (21:9)
Panel IPS
Gamut 99% sRGB
Svjetlina 300 cd/m2
Frekvencija osvježavanja 144 (NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync)
Vrijeme odziva 5 ms (GtG) / 1 ms (MBR)
HDR HDR10
Konektori DisplayPort, 2x HDMI

O LG-jevim gejmerskim monitorima UltraGear pisali smo nakon sajma E3, najvećeg okupljališta igrača na svijetu, gdje je tvrtka predstavila četiri moćna modela s frekvencijom osvježavanja od 144 ili više herca, u rasponu dijagonala od 23,6 do 37,5 inča.

Njima je pridodan 34-inčni, ultraširoki model oznake UltraGear 34GL750-B. Ovaj monitor slijedi sve smjernice koje su zacrtali drugi članovi obitelji UltraGear – ima visokokvalitetni, zakrivljeni IPS panel, koji pokriva 99% sRGB prostora boja, svjetline je do 300 cd/m2 te vremena odziva od 5 ms (GtG), odnosno 1 ms, kad se koristi tehnologija MBR (Motion Blur Reduction). Panel podržava HDR standard HDR10, a igrače će još više zanimati da se osvježava pri frekvenciji od 144 Hz, što rezultira iznimno glatkim prikazom svih pokreta, uključujući najbrže, te potpunom eliminacijom anomalija vezanih uz nepravilno sinkroniziranje frekvencije osvježavanja ekrana i broja sličica u sekundi u igrama, poput takozvanog screen tearinga.

UltraGear 34GL750-B je certificiran od strane Nvidije kao G-Sync kompatibilan. Time su zajamčene optimalne performanse kad se koristi tehnologija adaptivne sinkronizacije G-Sync, no ni vlasnici AMD-ovih grafičkih kartica neće ostati kratkih rukava – monitor također podržava tehnologiju FreeSync. Budući da nativna rezolucija ugrađenog panela iznosi 2.560x1.080 točaka, postizanje visokog broja sličica u sekundi nije rezervirano samo za korisnike najmoćnijih (najskupljih) grafičkih kartica današnjice, već će odlično iskustvo igranja moći iskusiti i vlasnici pitomijih računala za igranje. Od drugih, igračima bitnih karakteristika, LG UltraGear 34GL750-B nudi tehnologiju Black Stabilizer, koja posvjetljuje sjenovita područja i na taj način pomaže u uočavanju skrivenih protivnika, a tu su i virtualni nišani, koji se po potrebi iscrtavaju na sredini ekrana i pospješuju preciznost u pucačinama iz prvog lica.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni druge odlike 34-inčnih ultraširokih ekrana: potpunu popunjenost vidnog polja, dodatno pojačanu blagom zakrivljenošću ekrana, te odlično iskustvo istovremenog rada u većem broju aplikacija, kao i u aplikacijama s vremenskim trakama, poput onih za obradu videa i zvuka.

Najzad, LG UltraGear 34GL750-B ima odličnu ergonomiju – ekran se može naginjati, ali i namještati po visini, stoga je iznimno lako pronaći optimalni radni položaj. U slučaju da biste ga radije htjeli postaviti na zidni ili stolni nosač, nema problema; podržani su svi nosači sa standardnim VESA 100x100 rasporedom rupa.

LG UltraGear 34GL750-B već je sada dostupan na domaćem tržištu, za cijenu od oko 3.300 kuna.

Bug 329 travanj 2020.