MSI priprema prijenosni monitor za gamere - Optix MAG161

Prijenosni monitori zadnjih godina dobivaju na popularnosti, najprije su predstavljeni poslovni modeli, a uskoro će na tržištu biti dostupni i gamerski, jedan od potonjih bit će i MSI-jev Optix MAG161

Stjepan Bilić ponedjeljak, 11. studenog 2019. u 06:00

Zadnjih godina prijenosni monitori dobivaju sve veću popularnost. I dok se većina proizvođača bazira na poslovne modele, MSI je odlučio jedan takav monitor napraviti za gamere – Optix MAG161.

Trenutno nema previše poznatih podataka o navedenom monitoru. Od tehničkih podataka zna se samo kako je debljine pet milimetara, kako se temelji na 240-hercnom IPS panelu te kako će imati HDMI i USB-C portove. Ostale specifikacije još spadaju pod poslovnu tajnu, no ne zadugo.

Navedeni monitor MSI će predstaviti na CES 2020 sajmu koji će se iduće godine održati od 7. do 10 siječnja. Da je tomu tako potvrđuje i nagrada koju je MSI osvojio na ime monitora Optix MAG161, a radi se o CES 2020 Innovation Award nagradi.

Ako je suditi prema priloženoj fotografiji Optix MAG161 imat će manje bočne i gornje rubove dok će donji dio (gdje će najvjerojatnije biti smješten veći dio elektronike) biti podeblji. Vidljivo je kako će uz monitor dolaziti i posebna futrola koja će štiti zaslon od oštećenja.

Za informacije o veličini zaslona, njegovoj razlučivosti, vremenu plasiranja na tržište te cijeni morat ćemo se strpjeti do CES 2020 sajma.