Proaktivan nadzor kompleksnih okruženja s N-able N-Central rješenjem

Upravljanje mrežnom infrastrukturom okosnica je svakog ozbiljnijeg poslovanja, a N-Central rješenje pruža detaljan uvid i potpunu kontrolu nam mrežnim sustavima - isprobajte ga besplatno tijekom perioda od 30 dana

Nestec utorak, 14. lipnja 2022. u 18:37

Mreža je okosnica informacijskog sustava i bez obzira na tip usluge koju pružate, bilo da se radi o sigurnosti, dokumentaciji korisničkih okruženja ili proaktivnom nadzoru i optimizaciji poslovnog sustava, kvaliteta vaše usluge će ovisiti o tome koliko dobro poznajete mrežni sustav.

Vremena jednostavnih mrežnih sustava s nekoliko računala povezanih u lokalnu mrežu su davno iza nas. Okruženi smo hibridnim i multi-cloud okruženjima, SaaS aplikacijama, IoT i pametnim uređajima, radna okolina se decentralizira i ubrzano mijenja. Rad od kuće postaje sve popularniji. Svaki od navedenih trendova nosi sa sobom određenu kompleksnost i predstavlja izazov za pružatelje IT usluga. Neki od najčešćih problema s kojima se susrećemo:

  • Kako ostvariti preglednost mrežnog sustava i eliminirati slijepe točke
  • Kako proaktivno pratiti sve promjene unutar mrežnih sustava
  • Kako nadzirati performanse sustava
  • Kako detektirati probleme u komunikaciji između korisnika i SaaS aplikacija
  • Kako nadzirati Home-office okruženja bez zadiranja u privatnost

N-able N-Central rješenje namijenjeno je pružateljima IT usluga koji žele detaljan uvid i potpunu kontrolu nad kompleksnim okruženjima. Olakšava onboarding i inicijalnu analizu, nudi potpunu preglednost mrežnog sustava (server, laptopi, radne stanice, pametni, IoT i mrežni uređaji, printeri, virtualni strojevi, aplikacije) i eliminira slijepe točke. Pomoću opcije automatskog otkrivanja pruža preglednost nad svim izmjenama koje se događaju u okruženju i informacije o svim novim uređajima.

Interaktivne topološke mape s detaljnim informacijama o svim spojenim uređajima i vezama između njih znatno olakšavaju detekciju i otklanjanje poteškoća u mrežnoj komunikaciji. Osim toga pružaju vrlo koristan pregled mrežnog okruženja koji kod inicijalne analize novog okruženja može poslužiti za nadogradnju ili poboljšanje trenutne konfiguracije sustava. Mrežni sustavi su poput živog organizma s velikim brojem izmjena na dnevnoj bazi. Podaci od jučer nisu nužno relevantni danas. Kako bi izbjegli sigurnosne probleme ili probleme s performansama sustava potrebno je pravovremeno evidentirati sve izmjene. Generiranje topoloških mapa može se automatizirati kroz unaprijed definiran raspored otkrivanja što pruža vrlo bitan uvid u povijest svih izmjena (novi uređaji, uklonjeni uređaji, problem s hardverom i sl.).

Za svaki od mrežnih uređaja moguće je pratiti detaljne performanse i kreirati vlastite parametre i upozorenja. Moguće je analizirati i pratiti promet za svaki od dostupnih portova, definirati upozorenja za dolazni ili odlazni promet kao i za slučajeve kada propusnost mrežnog sustava padne na određenu razinu. Kada je u pitanju dostupnost i kvaliteta veze između korisnika i SaaS (SalesForce, Microsoft 365 itd.) aplikacija, N-able N-Central rješenje pruža uvid i u mrežne segmente izvan vašeg okruženja. S NethPath opcijom možete analizirati i vizualizirati protok podataka između korisnika, podatkovnih centara i SaaS aplikacija.

Poslove otkrivanja je moguće ograničiti na određene IP adrese, subnet maske ili određene uređaje. Kako bi ograničili prikupljanje podataka u home-office okruženjima na laptop ili radnu stanicu moguće je instalirati agenta koji će vršiti nadzor i prikupljati podatke isključivo o tom uređaju. Za nešto više informacija moguće je instalirati sondu koja će prikupiti informacije o kompletnom okruženju.

Osim proaktivnog nadzora i kontrole mrežnog sustava N-Central nudi niz sigurnosnih funkcionalnosti kao što su je Endpoint Detection & Response (SentinelOne), DNS-Filtering, sigurnosna pohrana i upravljanje zakrpama. Opcije su integrirane u platformu i moguće ih je aktivirati po potrebi što vam omogućava da po potrebi proširite svoje usluge održavanja s dodatnim opcijama slojevite zaštite. Kako to izgleda u praksi možete vidjeti iz priloženog videa.

Više informacija o N-able N-Central rješenju i besplatan trial možete pronaći na našoj web stranici. Za sve koji žele isprobati N-Central rješenje dostupan je besplatan probni rok u trajanju od 30 dana.