Pokrenuto regionalno natjecanje Telekom eSports Championship s nagradnim fondom od 21.800 eura

Na natjecanje će se moći prijaviti eSports entuzijasti i profesionalci iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, ali i iz cijele regije. Prijave su otvorene od 26. kolovoza do 4. rujna 2022. godine

Bug.hr petak, 26. kolovoza 2022. u 23:39

Hrvatski Telekom pokrenuo je regionalno natjecanje Telekom eSports Championship u kojem će osim igrača iz Hrvatske, sudjelovati i oni iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije, ali i iz cijele regije. Sudionici će se natjecati u tri igre: Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22, a svi zainteresirani mogu se prijaviti od 26. kolovoza do 4. rujna putem linka esports.telekom.com. Natjecanja završavaju 20. studenog, odnosno vikendom finala kada je 18.studenog finale Rocket League, 19. studenog finale FIFA 22 i 20. studenog finale u Counter Strike: Global Offensive.

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 21.800 eura i pobjednici će moći osvojiti nagrade prema sljedećoj raspodjeli: prva četiri mjesta u igri Counter Strike: Global Offensive mogu osvojiti ukupno 15.000 eura, ukupno 4.400 eura predviđeno je za prva četiri mjesta u igri Rocket League, dok će prva četiri mjesta u igri FIFA 22 moći osvojiti ukupno 2.400 eura. U FIFI mogu sudjelovati građani Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, a za Counter Strike i Rocket League uvjet je da jedan igrač iz tima bude iz Hrvatske, Crne Gore ili Sjeverne Makedonije, a ostali članovi tima mogu biti iz regije (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Albanija, Kosovo i Crna Gora).

Telekom eSports Championship namijenjen je eSports entuzijastima i profesionalcima, koji se žele povezati s ljudima istih interesa, upoznati se i zabaviti. Ipak, natjecanje neće biti namijenjeno samo zabavi, njegov cilj je također edukacija i promicanje jednakosti, borba protiv govora mržnje te briga o sebi. Tako će sastavni dio svakog streama biti razne aktivnosti kojima se potiče razvoj novih vještina koje natjecateljima i gledateljima mogu pomoći u budućnosti.

„Tehnologije se razvijaju rapidnom brzinom, a odgovorno ponašanje mladih u digitalnom svijetu postaje sve važnije kako bismo ih iskoristili na najbolji način. Zato Telekom eSports Championship, osim vrhunskog showa i upoznavanja ljudi sličnih interesa, želi pokazati kako eSport nije samo igra, već omogućava borbu protiv stereotipa, razvija strateško razmišljanje te promiče vrijednosti koje su važne mladima. Nakon iznimno popularne HT e-Lige i Ultimate Gamera, pokrećemo novo regionalno natjecanje tijekom kojeg će se sudionici sigurno dobro zabaviti, ali i puno toga naučiti“, ističe Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Više informacija o Telekom eSports Championshipu moguće je pronaći na web stranici esports.telekom.com web stranici.