Netflix radi filmsku adaptaciju BioShock serijala

Prva videoigra iz BioShock serijala izašla je 2007. godine pod rukom 2K Gamesa, što je bio svojevrsni početak franšize o kojoj će Netflix sada napraviti i film

Matej Markovinović četvrtak, 17. veljače 2022. u 11:13

Zanimljiva objava Netflixa na Twitteru, iznenadile je njihove brojne pratitelje, posebno obožavatelje BioShock serijala videoigara. Naime, popularna će streaming platforma u suradnji s tvrtkom Take-Two interactive i izdavačem igara 2K, napraviti filmsku adaptaciju popularnog BioShocka.

Glumački sastav nije otkriven, kao ni redatelj i okvirni datum izlaska, pa je još sve u fazi nagađanja. No, kako ističe The Verge, pažnju treba obratiti na činjenicu da Netflix radi film o cijelom BioShock serijalu, stoga postoji vjerojatnost da će sadržavati likove i mjesta iz svih videoigara.

„Oduševljeni smo što Netflix dijeli našu viziju i predanost BioShock franšizi, koju vole milijuni obožavatelja diljem svijeta. Studio 2K Cloud Chamber duboko je u aktivnom razvoju na sljedećem nastavku iz serijala, a s našim partnerstvom s Netflixom, vrlo smo uvjereni da će BioShock nastaviti osvajati i angažirati publiku kao nikada prije“, priopćio je izvršni direktor Take-Two Interactivea, Strauss Zelnick.

Podsjećamo da ovo nije prvi put da se ozbiljno razgovaralo o filmskoj adaptaciji BioShocka. Tako je, primjerice, Universal imao prava za film kojeg je trebao režirati Gore Verbinski, ali je sve završilo u smeću 2009. godine zahvaljujući velikim financijskim troškovima.