Dysonove slušalice s poništavanjem buke i pročišćivačem zraka

Britanska kompanija, poznata po svojim inovativnim i dizajnerski zanimljivim tehnološkim proizvodima, predstavila je slušalice koje imaju ugrađen sustav za pročišćavanje zagađenog zraka

Sandro Vrbanus subota, 2. travnja 2022. u 13:05

Proizvod za koji su mnogi ovoga tjedna posumnjali da nije stvaran, odnosno  da je riječ o prvotravanjskoj šali, ispostavio se kao zaista pravi, onaj koji bi se trebao naći i u prodaji. Govorimo o naglavnom gadgetu Dyson Zone, koji objedinjava funkcionalnosti zaštitne maske za lice i bežičnih slušalica. U neobičnoj formi, koja kao da je ispala iz kakvog znanstvenofantastičnog filma, britanski su inovatori sklopili, dakle, stereo slušalice s aktivnim poništavanjem buke te sustav za pročišćavanje zraka koji njihov korisnik udiše.

Čist zrak, čist zvuk

Osnovna misija ovog proizvoda jest zaštititi korisnika od zagađenja zraka korištenjem Dysonove već poznate tehnologije za filtriranje. Unutar školjki ovih slušalica nalaze se kompresori koji uvlače zrak iz okoline i provlače ga kroz također tamo smještene filtere. U filterima ostaju čestice i ostali zagađivači, a pročišćen zrak potom odlazi kroz "vizir" s prednje strane maske i dolazi do lica korisnika, stvarajući ispred njega "mjehur" čistog zraka za disanje.

Osim što filtrira zrak, Dyson Zone "filtrira" i zvuk iz okoline. Svojim slušalicama sa sustavom aktivnog poništavanja buke omogućava korisniku da, dok diše čist zrak, sluša i čist zvuk, prenesen bežičnog iz kakvog digitalnog uređaja.

Ovaj je nosivi gadget rezultat šest godina istraživanja i 500 prototipa koje su u Dysonu izradili. Iz kompanije kažu kako je riječ o inovativnom proizvodu koji "pomiče granice mogućega". Za sada Dyson Zone nije moguće kupiti, ali se moguće predbilježiti i dobiti informacije jednom kada ovaj neobični proizvod stigne na tržište. Cijena za sada nije objavljena.