Microsoft Learning programi za studente FOI-ja

Fakultet organizacije i informatike se pridružuje Microsoftovoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina te će studenti, profesori i nenastavno osoblje FOI-ja moći besplatno steći ili usavršiti svoje digitalne vještine putem online programa učenja dostupnih putem LinkedIn Learninga, Microsoft Learna i GitHub Learninga

Bug.hr srijeda, 26. svibnja 2021. u 22:52

Varaždinski FOI će omogućiti svojim studentima da određene nastavne cjeline i ishode učenja na više predmeta ostvare uz potporu edukativnih interaktivnih digitalnih materijala Microsofta..

„Microsoftova globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina dobila je i svoju lokalnu inačicu u suradnji s hrvatskim obrazovnim institucijama. Veseli nas što je FOI prepoznao našu inicijativu i što će svojim studentima omogućiti učenje uz pomoć naših materijala te ih na taj način pripremiti za tržište rada. Dodatno studenti mogu nadograditi svoje znanje i steći Microsoft certifikate koji su međunarodno priznati širom svijeta. Istraživanja su pokazala da certifikati olakšavaju pronalaženje posla, prelazak na višu poziciju unutar tvrtke i omogućavaju bolju plaću za rad,“ naglasila je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska. U Hrvatskoj je tijekom 9 mjeseci trajanja inicijative Microsoft certifikate steklo 646 osoba, što Hrvatsku pozicionira na visoko 3. mjesto unutar regije Srednje i Istočne Europe u kojoj su 24 zemlje.

FOI već godinama razvija jedinstven obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i digitalnih inovacija s poslovnim aspektima struke, čime studentima omogućuje prepoznatljivu kvalitetu na tržištu rada koju već tijekom studiranja prepoznaju poslodavci.

Uključivanje stručnjaka iz prakse u nastavu, rad na projektima sa studentima, radionice i akademije u suradnji s partnerima iz IT industrije, svakodnevnica su studiranja na FOI-ju. FOI u svom nastavnom procesu veliki prioritet stavlja na obveznu stručnu praksu studenata na svim razinama studija te na project based learning kao i work based learning (WBL) (učenje temeljeno na radu) u suradnji s tvrtkama partnerima.

„Obrazovanje u skladu s potrebama tržišta rada osnova je dugoročnog i kvalitetnog odnosa koje FOI njeguje s poslodavcima. IT tvrtke partneri FOI-ja sudjeluju u kreiranju studijskih programa kao i u njihovom izvođenju. Upravo na tom tragu, FOI je uspostavio suradnju s Microsoftom Hrvatska kako bi svojim studentima omogućio dodatnu edukaciju i certificiranje, što svakako daje dodanu vrijednost našoj instituciji i uvelike doprinosi našem cilju,“ komentirala je dekanica Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Studenti će u sklopu više predmeta imati mogućnost odabrati nastavnu cjelinu koja je pokrivena određenim digitalnim materijalom Microsofta te certifikatom i na taj način samostalno oblikovati svoj „put učenja“ (learning path) kroz predmet. FOI će mogućnosti besplatnog online učenja komunicirati i FOI alumnijima i svim drugim zainteresiranim članovima FOI zajednice.