Elon Musk - najbogatiji čovjek na svijetu

Veliki porast dionice Tesle donio je Musku i skok na Bloombergovoj ljestvici milijardera, pa je tamo prvi puta zasjeo na sam vrh, preskočivši Jeffa Bezosa. Tesla pak vrijedi više od sljedećih 9 auto kompanija

Sandro Vrbanus četvrtak, 7. siječnja 2021. u 20:42

Bloombergov ljestvici milijardera od 7. siječnja ima novog lidera. Njegovo ime je Elon Reeve Musk, vlasnik Tesle, SpaceX-a, The Boring Companyja i Neuralinka, izvorni osnivač PayPala i od sada – najbogatiji čovjek na svijetu. Musk je na prvo mjesto dospio zahvaljujući velikom ovogodišnjem porastu cijene dionice Tesle, na račun čega je krajem studenoga bio drugi, odmah iza Jeffa Bezosa.

Trenutačno se dionicom Tesle trži po cijenama od gotovo 800 američkih dolara, a time Musk "teži" nešto više od 187 milijardi dolara. 20% dionica Tesle koje Musk posjeduje čine oko tri četvrtine njegove ukupne imovine. Ostatak se odnosi na udjele u drugim kompanijama poput SpaceX-a, The Boring Companyja i Neuralinka.

Tesla na oko 800 dolara

Od sredine studenoga cijena Tesline dionice je udvostručena. Tržišna kapitalizacija kompanije danas iznosi preko 750 milijardi dolara, i čini je ne samo najvrjednijim proizvođačem automobila u svijetu, već vrijednom više od sljedećih 9 automobilskih koncerna (Toyota, Volkswagen, BYD, NIO, Daimler, GM, BMW, Ferrari, Volvo) – zajedno!

Samom Musku možda će malo značiti, ali moramo primijetiti: najbogatijim čovjekom svijeta postao je točno na 7.1., datum na koji je 1943. godine umro čovjek čije je prezime donekle zaslužno za taj uspjeh – Nikola Tesla.

Što sam Musk misli o tome da je sada bogatiji i od Jeffa Bezosa, objavio je na Twitteru: