Jobsova udovica razdijelit će svoje bogatstvo

Laurene Powell Jobs izjavila je kako će putem svoje organizacije Emerson Collective svu svoju imovinu donirati, najkasnije kratko nakon smrti

Sandro Vrbanus subota, 29. veljače 2020. u 15:58

Udovica suosnivača Applea Stevea Jobsa, Laurene Powell Jobs, danas je u posjedu bogatstva naslijeđenog većinom od pokojnog supruga. Prema Forbesu "teška" je nešto preko 22 milijarde dolara, većinom u obliku dionica Applea i Disneya. To ju je smjestilo na 35. mjesto najbogatijih na svijetu, no ona kaže kako nije zainteresirana za akumuliranje velikog bogatstva.

Svoje trenutačno bogatstvo naslijedila je od supruga, za kojeg kaže da isto tako nije brinuo za novac, pa niti ona s tim novcem neće stvarati veliko naslijeđe i dati ga djeci. Naprotiv, ona planira sve što posjeduje razdijeliti u razne dobrotvorne svrhe. Učinit će to putem svoje organizacije Emerson Collective koja se bavi donacijama u područjima društvenih promjena, obrazovanja, imigracije, okoliša, medija, novinarstva i zdravlja.

Laurene Powell Jobs tako će do kraja svojeg života razdijeliti sve što ima, jer smatra da je to pošteno prema ostatku svijeta. Zadesi li je smrt neplanirano ranije, organizacija će imati zadatak bogatstvo donirati vrlo brzo nakon toga. Svo bogatstvo, dakle, završit će s njom, a obitelj joj je, kaže, toga svjesna i podržava je u tome.

Ova je odluka prilično zanimljiva, pogotovo ako se sjetimo da pokojni Jobs – da se blago izrazimo – nije bio poznat kao pretjerano veliki filantrop.