Promjena na čelu HTC-a, novi CEO je Yves Maitre

HTC se nalazi u procesu zamjene svojeg glavnog izvršnog direktora, Cher Wang će na toj poziciji naslijediti Yves Maitre, koji dolazi iz telekomunikacijske tvrtke Orange

Matija Pavlić utorak, 17. rujna 2019. u 20:03

HTC trenutačno prolazi kroz proces promjene glavnog izvršnog direktora i to u vrijeme kada tvrtka bilježi nezavidne financijske rezultate (barem pet uzastupnih kvartala u financijskom minusu).

Dosadašnju glavnu izvršnu direktoricu Cher Wang koja je na tu poziciju došla 2015. godine (naslijedivši Petera Choua) zamijenit će Yves Maitre.

Wang ostaje u HTC-u kao predsjednica upravljačkog odbora te kao savjetnik za buduće tehnologije i VIVE proizvode. S druge strane, Yves Maitre nuklearni je fizičar koji je četrnaest godina radio u telekomunikacijskom operateru Orange, u zadnje vrijeme na poziciji izvršnog potpredsjednika Consumer Equipment and Partnerships odjela.

Maitre je ujedno osoba koja je najviše zaslužna za dolazak prvih HTC-ovih Android mobilnih uređaja na europsko tržište, što je bio i jedan od ključnih razloga zašto je izabran za novog glavnog izvršnog direktora HTC-a. Tu je i njegovo iskustvo na područjima kao što je virtualna i proširena stvarnost te 5G mobilne mreže što će svakako pomoći tajvanskoj tvrtki.