Prvi Hrvat među SANS-ovim certificiranim instruktorima

Ne tvrdimo kako je Bojana činjenica što je Bugov dugogodišnji suradnik lansirala među zvijezde međunarodne sigurnosne scene, ali ne kažemo i da mu to nije pomoglo. Uostalom, tko može dokazati drugačije?

Bug.hr petak, 24. siječnja 2020. u 06:00

Bojana Ždrnju naši dugogodišnji čitatelji znaju po pisanju tekstova vezanim uz informacijsku sigurnost. Godinama je pisao radionice za Mrežu, pokrivao sigurnosnu tematiku i testirao antivirusna rješenja za Bug – obećao nam je i nastavak te izuzetno tražene teme, ali se u međuvremenu odao drugim porocima. Tijekom godina opsjedalo ga je sakupljanje izrazito zahtjevnih, i izuzetno skupih, sigurnosnih SANS-ovih certifikata (još malo pa će doći do dvoznamenkastog broja); SANS Institute osnovan je prije 30 godina i danas je najcjenjenija tvrtka na svijetu koja se bavi certificiranjem sigurnosnih stručnjaka.

Postati instruktor u SANS-u je razumljivo teško – tek kad pokažete izuzetno visoke rezultate na njihovim testovima (govorimo o 90 posto pa na više) mogu vas pozvati da postanete mentor i onda je pred vama dugotrajan i mukotrpan put prema instruktoru. Kao instruktor držite predavanja diljem svijeta te vas cijelo vrijeme ocjenjuju; ukoliko u bilo kojem trenutku vaša ocjena u bilo kojem od četiri polja koja prate padne ispod 4,1, SANS vam se ugodno zahvaljuje i to je to. Tek kad prođete tu kalvariju zovu vas da postanete SANS Certified Instructor.

Tih, certificiranih instruktora, na svijetu trenutno ima samo 75. I Bojan je prekjučer postao jedan od njih! FER-ovac, haker, vođa pen test tima u tvrtki Infigo IS, SANS Internet Storm Center handler, bugovac. Što reći nego da je s Bugom u svojem CV-u samo nebo granica!

Čestitamo Bojanu na ovom izuzetnom postignuću!