Rubén Caballero prešao iz Apple u Microsoft gdje radi na razvoju HoloLensa

Rubén Caballero do prije godinu dana radio je u Appleu na razvoju 5G modema, a godina dana kasnije je u Microsoftu kao korporativni potpredsjednik i čovjek na čelu razvoja HoloLensa

Matija Pavlić srijeda, 8. travnja 2020. u 06:30

Rubén Caballero je do prije godinu dana bio jedan od glavnih osoba koje su radile na projektu razvoja Appleovog 5G modema.

Nakon postignutog dogovora između Qualcomma i Applea u travnju 2019. godine  okončan je njihov spor, a jedna od posljedica bilo je i preuzimanje Intelovog odjela za modeme od strane samog Applea. Što se tiče Caballera, on je dao otkaz ili je otpušten tri mjeseca prije. U tvrtki iz Cupertina radio je od 2005. godine, a navodno je upravo on upozorio Jobsa na mogući problem sa signalom u slučaju iPhone 4 mobitela (takozvani antennagate).

Ovih dana na Caballerovom LinkedIn profilu osvanuli su detalji o njegovom novom zaposlenju (koje prenosi Bloomberg), sada je zaposlen u Microsoftu na mjestu korporativnog potpredsjednika te čovjeka zaduženog za projekte iz područja miješane stvarnosti (kao što je HoloLens) i nespecificirane "specijalne" projekte.

Nakon odlaska iz Applea Caballero je postao savjetnik nekoliko startup tvrtki u Silicijskoj dolini kao što su Keyssa (teži uklanjanju kabela pri prijenosu podataka) te Humane (osnovali su je bivši Appleovi zaposlenici), a to su dužnosti koje i dalje obnaša zajedno s poslom u tvrtki iz Redmonda.