Životopis Stevea Jobsa iz 1973. na aukciji

Na dražbi zanimljivih predmeta iz pop kulture sljedećeg mjeseca naći će se papir kojim je Jobs pokušao naći posao tri godine prije pokretanja Applea

Sandro Vrbanus petak, 23. veljače 2018. u 11:31

Američka aukcijska kuća RR Auction od 8. do 15. ožujka će održati dražbu predmeta iz pop kulture, među kojima je tehnološkoj zajednici najzanimljiviji onaj vezan uz pokojnog osnivača Applea, Stevea Jobsa. Na prodaju će biti ponuđen list papira iz 1973. godine na kojem se nalazi prijava za posao, odnosno vrlo jednostavna verzija životopisa, koju je Jobs vlastoručno ispunio kako bi se prijavio za posao, nedugo nakon napuštanja Reed Collegea.

Steve Jobs, praktički otac modernog smartfona, 1973. godine napisao je da telefon – ne posjeduje

Ova prijava za posao je sve samo ne savršena – puna je pravopisnih pogrešaka ("Steven jobs", "reed college"), a vidljiv je i Jobsov oduvijek osebujan stil. U rubrici "pristup javnom prijevozu" osnivač Applea upisao je "moguć, ali ne i vjerojatan". Kad je riječ o vještinama potrebnima za obavljanje posla spomenuo je tehnologiju i dizajn, digitalne vještine i elektroniku.

Za ovaj zanimljivi predmet aukcijska kuća navodi da je u vrlo dobrom stanju, da ima potvrde o autentičnosti, te predviđa da će tijekom dražbe doseći cijenu od preko 50.000 američkih dolara.

Biste li zaposlili ovakvog kandidata?
Biste li zaposlili ovakvog kandidata?