Nintendo i Tag Heuer napravili Wear OS sat

Sat će biti dostupan za kupnju u službenim Tag Heuer trgovinama i na web stranici u pojedinim regijama, no zbog limitirane proizvodnje, pretpostavlja se da do njega neće biti lako doći

Matej Markovinović utorak, 13. srpnja 2021. u 15:05

Jučer smo objavili vijest da će Nintendo u suradnji s proizvođačem luksuznih satova Tag Heuerom, napraviti ručni sat u tematici popularne videoigre Super Mario. Detalji ove kolaboracije tada nisu bili poznati, pa su zainteresirani mogli samo nagađati, sve do sada kada je potvrđeno da je zapravo riječ o limitiranoj verziji pametnog sata "Tag Heuer Connected".

Naime, kako prenosi Engadget, hardver će ovog sata biti identičan kao i kod ostalih Connected modela ovog švicarskog proizvođača. No, korisnici će, zahvaljujući pojedinim kozmetičkim dodacima, moći prepoznati da na svom zapešću ipak nose nešto specijalniju verziju sata.

Foto: Tag Heuer
Foto: Tag Heuer

Promjer kućišta je 45mm, što je standardna veličina za većinu pametnih satova, no za one koji imaju nešto tanje zapešće, vjerojatno će izgledati pomalo glomazno. Osim toga, sat će koristiti sustav nagrađivanja s animiranim pozdravima Marija, koje će se pojavljivati nakon što dosegnete određen broj koraka.

Foto: Tag Heuer
Foto: Tag Heuer

Tu su također četiri zaslona sata u tematici Super Marija, uključujući jednu koja sadrži retro elemente iz Super Mario Bros videoigre iz 1985. godine. Valja istaknuti da će Tag Heuer izraditi svega 2.000 primjeraka, a potencijalni će kupci za rezultat ove kolaboracije morati izdvojiti čak 2.150 dolara.