Apple traži odgodu sudske odluke u sporu koji je izgubio od Epica

Prema odluci suda Apple od 9. prosinca mora omogućiti iOS aplikacijama povezivanje na druge servise za „in-app“ plaćanje osim svog vlastitoga, ali tvrtka traži odgodu ove odluke donesene nakon tužbe koju je pokrenuo Epic

Drago Galić srijeda, 13. listopada 2021. u 18:58

Iako je svojedobno sudsku odluku u sporu s Epicom koji je tražio da Apple omogući in-app plaćanja i preko drugih servisa, ne samo svog vlastitog nazvao „premoćnom pobjedom“ za svoju stranu, jer su druge stavke Epicove tužbe bile odbačene, sada ipak traži odgodu ove presude („premoćne pobjede“) prema kojoj im je naloženo da od 9. prosinca ove godine omoguće iOS aplikacijama plaćanje i preko drugih servisa.

Prema Appleu, primjena ove presude bi „… poremetila pažljivo podešenu ravnotežu između korisnika i developera koju nudi App Store i nepopravljivo bi naštetila i Appleu i korisnicima. Tražena odgoda će omogućiti Appleu da zaštiti korisnike i obrani svoju platformu dok tvrtka rješava kompleksne i brzorazvijajuće legalne, tehničke i ekonomske probleme koju bi bilo kakve promjene u trenutnim pravilima dovele.“

Također se tvrdi da bi omogućavanje korištenja i drugih načina plaćanja osim preko Applea (od čega tvrtka ubire 30% provizije za svaku transakciju) dovelo do sigurnosnog rizika za korisnike.

U međuvremenu, Apple namjerava i dalje blokirati Epicov Fortnite dok se ne iscrpe sve legalne mogućnosti ukidanja ove blokade (očekuje se da će ovo trajati od tri do pet godina), što je dodatni udarac Epicu.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


Bookshelf stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE1 ACTIVE

2 x 50W s integriranim A/B pojačalom, čista keramičko aluminijska konus tehnologija, WDT valovod za poboljšanu pokrivenost prostorija, podesivi bas i visoki tonovi, 40Hz-25kHz.

9.899 kn Kupi

Bežični HiFi zvučnici

KEF LSX

Apple Airplay 2, Spotify Connect, Tidal, DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, KEF Control aplikacija, Uni-Q driveri, 48kHz/24bit, 59Hz - 28kHz .

8.999 kn Kupi