Poznate specifikacije za AMD liniju procesora AM5 8000G

Ovo bi trebali biti prvi stolni CPU-ovi iz AMD-a sa Zen 4 jezgrom i integriranom RDNA 3 grafikom što bi moglo biti privlačno igračima s ograničenim budžetom

Tomislav Stanković petak, 1. prosinca 2023. u 21:39
📷 Izvor: AMD
Izvor: AMD

Ako je vjerovati informacijama sa iranske stranice Sakhtafzar Mag, objavljena specifikacija opisuje informacije za koje se tvrdi da su dio serije APU-ova Ryzen 8000G.

AMD će u ovom slučaju prenamijeniti svoje mobilne čipove Zen 4 "Phoenix 1" (dizajnirani za performanse) i "Phoenix 2" (usmjereni na maksimalnu učinkovitost) za stolna računala.

Prema tome, skok na Zen 4 i RDNA 3 bi trebao ponuditi značajne dobitke u performansama u svim segmentima. Poboljšanje performansi dodatno dolazi do izražaja ako se zna da će prelazak na Socket AM5 također zahtijevati prelazak na DDR5 što bi trebalo činiti još veću razliku u igrama.

Tako bi se nastavio trend izdavanja APU-a srednje generacije s većim brojem modela. AMD je isto napravio i s procesorima Ryzen 4000 i Ryzen 6000.

Objavljeni su i datumi izlaska ovih APU-ova koji će navodno biti predstavljeni 31. siječnja, što bi moglo značiti da će biti predstavljeni na CES-u početkom siječnja 2024. godine.

📷 Image: Sakhtafzar Mag
Image: Sakhtafzar Mag